Tri zlata za srpske matematičare u Batu, među deset najboljih na svetu

Na 60. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike za učenike srednjih škola koja se održava u britanskom gradu Bat tim Srbije sačinjen od šest učenika Matematičke gimnazije u Beogradu postigao je izvanredan uspeh osvojivši tri zlatne medalje.

Zlatne medalje osvojili su Jelena Ivančić, učenica trećeg reazreda  i učenici četvrtog razreda Matematičke gimnazije Pavle Martinović i Aleksa Milojević.

Miloš Milićev, učenik drugog razreda osvojio je srebrnu medalju dok su Jovan Toromanović i Bladimir Viktor Mirjanić osvojili bronzane medalje.

Lideri srpskog tima su Marko Radovanović i Bojan Bašić.

Na ovom najprestižnijem međunarodnom takmičenju učestvovalo je preko 100 zemalja. Takmičenje je individualno, ali ako se posmatra ekipni uspeh, srpski tim je zauzeo deveto mesto, saopšteno je iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je učenicima Matematičke gimnazije i njihovim nastavnicima na osvojenim medaljama i plasmanu u 10 najboljih ekipa na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Velikoj Britaniji.

"Sve čestitke mladim matematičarima Srbije koji nastavljaju da nižu sjajne rezultate na međunarodnoj sceni. Trijumfi naših đaka u svetu još jednom su nas podsetili da moramo više da brinemo o njima, da ulažemo u njihovo znanje i da im pružimo najbolje moguče uslove obrazovanja", poručila je Matićeva.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво