Sutra počinju radovi na ulicama od Zoo vrta do Ruzveltove

Rekonstrukcija ulica Cara Dušana, Džordža Vašingtona, 27. marta i Kraljice Marije počinje sutra, a radovi će se izvoditi u tri faze, najavio je glavni urbanista Beograda Marko Stojčić.

Marko Stojčić je za Tanjug rekao da će obnova ulica na potezu od Zološkog vrta do Ruzveltove biti završena do 20. decembra i dodao da je to obimna rekonstrukcija.

"Moramo stići da završimo radove do 20. decembra kada su i najveće gužve u Beogradu jer svi znamo da desetak dana pred Novu godinu imamo ozbiljne gužve i u tom smislu naša je obaveza da dogovorimo sa izvođačem da on stigne da završi radove do 20. decembra", rekao je Stojčić.

Ocenio je da je dobro to što će se najveći deo radova obaviti preko leta, kada u gradu nije toliko veliki intenzitet saobraćaja.

Rekonstrukcija u tri faze

Stojčić je pojasnio je da će se rekonstrukcija vršiti u tri faze od kojih prva, koja podrazumeva obnovu ulica 27. marta i Kraljice Marije, počinje 15. juna i trajaće 65 dana.

Druga faza kreće 20. avgusta, trajaće 70 dana i u njoj će se rekonstruisati ulica Džordža Vašingtona, naveo je i dodao da treća faza počinje 30. oktobra, da će trajati 65 dana i da podrazumeva rekonstrukciju Ulice cara Dušana.

Stojčić je rekao da je obnova tih saobraćajnica neophodna i da podrazumeva i zamenu kompletne infrastrukture ispod kolovoza, te apelovao na građane da imaju razumevanja tokom izvođenja radova.

Istakao je da će se i ubuduće nastaviti sa rekonstrukcijom ulica u prestonici jer ima puno saobraćajnica koje treba obnoviti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво