NIS ulaže u zdravstvo milion evra

U okviru projekta "Zajednica zajedno" kompanija NIS ove godine uložiće milion evra za unapređenje zdravstvenih ustanova za decu i omladinu u 13 gradova i oština u Srbiji.

U lokalnim samoupravama gde posluje NIS, negde će se graditi nova dečija bolnica, ili rekonstruisati stara a negde nabavljati najsavremenija oprema za lečenje.

"Ovo ulaganje ostaje naše trajno opredeljenje i ne zavisi od naše ostvarene dobiti. Naša prava dobit je najbolja moguća, budućnost naseg deteta a investivcije u to nije obaveza već privilegija", kaže Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

Sporazume o donaciji Kompanija je potpisala sa Ministarstvom zdravlja i prestavnicima svih 13 lokalnih samouprava. Iz Vlade poručuju da je unapređenje zdravstva prioritet.

"Izdvajanje sredstva koja su usmerena na oblast zdravstva ka zdravstvenoj zaštiti dece i omladine su od posebnog je značaja jer znamo da su demografski trendovi u našoj zemlji negativni", kaže Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.

"Ja sam siguran da ćemo mi kao lokalne samouprave, kao gradovi i opštine biti spremni da imamo dobre projekte. Da ove investicije koje ste vi opredelili, kao društveno odgovorna kompanija, budu distribuirani na one adrese gde je najpotrebnije", kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Na NIS-ov konkurs lokalne samouprae, projekti se mogu prijaviti do 22. aprila. A stručna komisija 31. maja će objaviti listu poslova koji će biti realizovani u njihovim sredinama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво