Telefonskim pozivom do boljih škola

Dobrotvornom akcijom "Teleton" koju vode Narodna kancelarija, "Rajfajzen banka" i RTS, potrebnu opremu će dobiti fiskulturne sale u školama u Surdulici i Preševu.

U okviru akcije "Teleton", ekipa RTS-a posetila je Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Surdulici i "Ibrahim Keljmendi" u Preševu. To su dve od 30 škola čije će fiskulturne sale, uz pomoć velike dobrotvorne akcije naše kuće, Narodne kancelarije i "Rajfajzen banke", dobiti potrebnu opremu.

Obe škole imaju isti problem. Nedostatak i dotrajalost rekvizita za fizičko vaspitanje. Škola u Preševu ima i i problem više. Sala je u lošijem stanju, jer više od 45 godina nije renovirana.

"Pored parketa, zidovi su propali i sprave su dotrajale, pa nam je potrebno da i njih donosimo da bi mogli da održimo kako treba čas fizičkog vaspitanja", rekao je profesor Selimi Ailsait.

Iako su osnovci iz Preševa i do sada imali zapažene rezultate na sportskim takmičenjima, uz bolju opremu i renoviranu salu, bili bi još uspešniji.

"Nastavnici će preuzeti više odgovornosti zbog tih sredstava da bi doprineli boljem uspehu, a sigurno će i učenici, ako vide da se nastavnici angažuju, da vrate istom merom", naveo je zamenik direktora OŠ "Ibrahim Kelmendi", Zećirija Ramadan.

Školske diplome i pehari  

Diplome i pehare osvajaju i đaci Osnovne škole u Surdulici, iako na časovima fizičkog koriste lopte, koje ubacuju u koševe ili prebacuju preko zamišljene mreže.

Učenici kažu da im nedostaju gimnastičke sprave i kompleti lopti za odbojku i košarku.

"Našom voljom, dečjom voljom, voljom roditelja koji su po nekada sponzori pa nešto donesu i kupe, tako to funkcioniše! Međutim, u odnosu na to koliko su deca talentovana na jugu Srbije, to je sve malo", istakao je profesor fizičkog u OŠ "Vuk Karadžić", Boban Stanković.

Podršku "Teletonu" daje i sportska legenda Bora Stanković, koji kaže da za vrhunske sportske rezultate nije potreban samo talenat, već i odgovarajući uslovi za napredak i razvoj.

"To je fantastično, ako se realizuje sve ono što je zamišljeno to će biti jedan zalog za razvitak sporta i za budućnost sporta u našoj zemlji. Mislim da naša omladina ima puno smisla i želje da se bavim sportom", rekao je Stanković.

Direktan prenos "Teletona" možete da pratite 6. decembra u 21 čas na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво