Preminuo glumac Božidar Bole Stošić

Glumac Božidar Bole Stošić preminuo je jutros u bolnici u Beogradu u 82. godini, posle duge i teške bolesti, rečeno je Tanjugu u Pozorištu na Terazijama.

Karijeru dugu više od pola veka počeo je kao Bole iz bureta u dečjoj emisiji "Hiljadu zašto", a poslednji put na sceni je zaigrao u mjuziklu "Fantom iz opere" u svom Pozorištu na Terazijama.

Najšira publika ga pamti po ulogama u televizijskim serijalima "Porodično blago" i "Srećni ljudi", ali i po sjajnoj roli u mjuziklu "Neki to vole vruće" u Pozorištu na Terazijama.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je saučešće porodici, prijateljima i kolegama preminulog umetnika.

"Više od pola veka igrao je u svim medijima, od pozorišta i filma do televizije. Igrao je i dramske uloge, ali je ostao najprepoznatljiviji po komičnim likovima izrazitog naboja, u temperamentnim varijacijama ovdašnjeg mentaliteta", naveo je Vukosavljević.

On je dodao da će odlazak Boleta Stošića ostaviti trajnu prazninu u kulturnom životu Srbije, ali će njegov "raskošni artizam ostati umetnički podsticaj novim generacijama glumaca".

Mesto i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво