Mihajlović: Bezbednost na prvom mestu

Ministarka građevine Zorana Mihajlović očekuje da južni krak Koridora 10 bude gotov u roku, ali napominje da je bezbednost najvažnija. Dok Koridori ne budu rekli da je sve bezbedno, nećemo pustiti ni metar puta, poručuje ministarka.

Od ponedeljka sedište Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je u Grdeličkoj klisuri.

Ministarka Zorana Mihjalović kaže da je to veoma značajno jer sada realnije mogu da sagledaju kakvi su problemi na terenu.

Napominje da je veći deo Grdelice pod asfaltom, ali da postoje dve-tri kritične tačke.

"Vi vidite da ljudi rade, ne može više od toga. Prosto neke stvari u prirodi ne možete ni da pobedite", kaže Mihajlovićeva.

Najviše posla ima na Kosini 2, na kojoj se radi dan i noć, a mnogo posla ima i oko opremanja tunela.

"Kad prođete Grdeličkom klisurom, zaista prolazite velelepnim auto-putem. Most Džemin do je visine 62 metra i sve je to već gotovo, sa svim zaštitnim ogradama i sa ogradama od buke ali postoje te dve-tri tačke gde kada dođete prosto vidite da bez njih nije moguće neki deo Grdelice pustiti", naglasila je ministarka.

Ističe da se radi 24 sata dnevno i da je najvažnije da sve bude bezbedno.

"Dakle dok Koridori ne budu rekli da je sve bezbedno mi nećemo pustiti ni metar puta. Mislim da je manje važno za bilo koga da li je to za nedelju ili dve ili za četiri nedelje, važno je da imamo jedan velelepan, moderan i pre svega siguran put", napomenula je Mihajlovićeva.

"Zbog gradnje auto-puta trpe meštani"

Ministarka je obišla naselje Grdelica i zahvalila meštanima što su izdržali sve ono što izgradnja auto-puta nosi sa sobom.

Sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i direktorom Koridora Srbije Zoranom Babićem, obišla je rekonstruisanu Ulicu Bore Pešića u Grdelici i navela da je, dok se gradi jedan auto-put, najteže meštanima okolnih mesta.

"Mi radimo velike infrastrukturne projekte, Koridor 10 koji je od velikog značaja ne samo za Srbiju, već i za povezivanje sa okolnim zemljama, ali isto tako su nam važne sve druge i regionalne ulice i ulice unutar malih mesta", rekla je Mihajlovićeva obraćajući se okupljenim meštanima.

Prema njenim rečima, kada se radi sa gradonačelnikom Leskovca onda se ne može reći "ne", već svaki njegov zahtev i želja da se nešto uradi, bude i učinjeno, jer je jako uporan.

Cvetanović je istakao da je saradnja sa Vladom Srbije bila uvek na visokom nivou i da su zahvaljujući toj saradnji napravljeni sportski objekti i tereni, ali i infrastrukturu.

Istakao je da je sa ministarkom Mihajlović dogovoreno da se rade dva kapitalna projekta - obilaznica oko Leskovca u vrednosti većoj od 250 miliona dinara i put prema Bojniku u vrednosti od 140 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво