Vučić posetio porodicu Kovačević, stiže novi traktor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u selu Ibarsko Postenje, u blizini Leška na KiM, posetio porodicu Kovačević, kojoj je saopštio da je za njih obezbeđen novi traktor koji će stići za dve nedelje.

Aleksandra Vučića su ispred ribnjaka, koji pripada Kovačevićima, sačekali domaćini Milutin i Ivan Kovačević, ali i brojni meštani sela koji su, držeći zastave Srbije, aplauzom pozdravili predsednika Srbije.

Domaćini su Vučića poveli u obilazak gazdinstva, gde im je predsednik rekao da im je doneo poklon i da se nada da im nisu unapred otkrili iz Kancelarije za KiM o čemu je reč.

Obezbedili smo jedan traktor, rekao je Vučić i dodao da vozilo stiže za 14 dana.

"Ovakva nam domaćinstva i gazdinstva trebaju, domaćinstva vrednih ljudi koja mogu da zapošljavaju ljude... Da vidimo šta još možemo da pomognemo da se zaposli veći broj ljudi. Spremni smo i posebne subvencije da dajemo", rekao je Vučić i naveo da je ovo sitnica kojom država Srbija može da doprinese njihovom uspehu.

Naveo je da je država spremna da Kovačevićima pomogne subvencijama kako bi napravili dublji i lepši ribnjak od postojećeg, ukoliko zaposle i prijave još dva radnika.

Inače, Kovačevići, pored ribnjaka, imaju i bazen za kupanje, koji koriste meštani. Sagradili su ga 2001. godine i jedini je bazen u tom kraju.

Kovačevići broje 16 članova – dvojica braće, sa svojim suprugama, sinovima, snahama i unučićima.

Milutin Kovačević kaže da rade zajedno, a da svako ima svoju kuću i porodicu. Vinka Kovačević ističe da se oko svega dogovaraju, a da mlađi u porodici imaju dobre primere.

"I mi smo se sa svojom svekrvom tako dogovarale, uvek smo radili zajedno, one su isto, sa nama tako. Valjda vide od nas", dodaje Vinka.

Obilasku gazdinstva prisustvovali su i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i direktor BIA Bratislav Gašić.

Poseti porodici Kovačević prisustvovao je i Vučićev sin Danilo.

Kod Kovačevića su došle i komšije i meštani sela, ali i iz susednog, bošnjačkog Rvatcka, mahom poljoprivrednici.

Ibarsko Postenje broji oko 230 žitelja. Život u tom mestu nije lak, ali ono što ovi domaćini očekuju su mir i bezbednost, na svojoj zemlji i u svojoj državi, kao i stalni posao.

U samom mestu Lešak, Vučić je posetio i Poljoprivrednu školu, a reč je o najstarijoj obrazovnoj instituciji te struke, koja je pre 19 godina izmeštena iz Prištine, a useljena pre dve godine u novo zdanje koje odgovara potrebama škole.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво