Sahranjen akademik Vladeta Jerotić

Akademik Vladeta Jerotić sahranjen je u porodičnoj grobnici na Novom groblju. Od istaknutog neuropsihijatra, psihoterapeuta i književnika oprostili su se članovi porodice, prijatelji, mnogobrojni poštovaoci. Opelo je služio Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Učio nas je da volimo i da se radujemo, da poštujemo i da verujemo, takođe da plačemo kada nam se plače. Ta lekcija danas je bila najvažnija. Jer s tugom smo se, kako je rekao akademik Predrag Piper, oprostili od čoveka koji je imao ugled institucije, čiji je lik i glas svako prepoznavao, kojeg su ljudi rado slušali, njegove knjige čitali, na njegova predavanja hrlili, misli, citirali, o njemu razgovarali. 

"Danas u Srbiji nema čoveka kojem ime akademika Vladete Jerotića nije dobro poznato, u čiju kuću on nije ušao bilo knjigom, bilo slikom i govorom, bilo pominjanjem, gotovo da nema čoveka koji se nije zamislio o nečemu što je Vladeta Jerotić rekao, ko nije pokušao da sledi neku njegovu preporuku ili savet", naveo je akademik Predrag Piper, sekretar Odeljenja za jezik i književnost SANU.

Patrijarh srpski Irinej navodi da će Vladeta Jerotić još dugo biti prisutan u srpskoj istoriji, našem životu i životu našeg naroda.

"Njegovu misiju će nastaviti njegova dela, koja se s pažnjom čitaju. Mislim da će tek doći vreme velikog Vladete Jerotića, to je vreme budućnosti", rekao je patrijarh.

Rastajemo se od akademika Vladete Jerotića u čvrstom uverenju da on ostaje u našem trajnom sećanju, stekavši zahvalnost mnogih za sve dobro što je učinio, rečeno je na sahrani akademika.

Kada ode čovek, uvek u nekome ostaje praznina i pamćenje, kada odlazi veliki čovek, i praznina i pamćenje ostaju u svima.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво