Topla kuća za Radu

Akcijom RTS-a i humanih ljudi, devojčica Rada Jelić iz Debelje kod Nove Varoši, za jedan dan dobila novu kuću i značajnu novčanu pomoć.

Zahvaljujući plemenitim ljudima koji su obezbedili materijal i nameštaj, akcija pomoći jedanaestogodišnjoj Radi iz Debelje promenila joj je život iz korena. Od privrednika iz susednih Drmanovića i dobrih ljudi iz čitavog sveta Rada je dobila podršku, pomoć, nadu. Za samo dva dana na njen račun uplaćeno je više od dvesta hiljada dinara.

Čudo u Debelji desilo se u jednom danu, kada je straćara pretvorena u pristojni dom za malu Radu. Konačno je u čistoj toploj kući sa svim neophodnim stvarima, i to prvi put za njenih 11 godina.

Radilo se od ranog jutra do kasne večeri. Izbačena je neverovatna količina smeća, sve  oribano i dezinfikovano i počelo postavljanje novog patosa, električnih instalacija i prozora.

Radila je posebna ekipa sastavljena od zanatlija, tonaca, snimatelja, pa čak i bolničara i jednog vrhunskog vaskularnog hirurga. Ekipa je pokazala zavidnu spremnost i veštinu.

Rada je, svakako, bila zadovoljna mnogobrojnim poklonima: hranom, odećom, nameštajem i porukama iz celog sveta koje su stigle na sajt RTS-a, a koje je prvi put pročitala.

Dogovoreno je da se ovim akcija ne završava, ako Rada sa tatom i napusti Debelju.

U akciju se uključila i novovaroška opština iz koje stiže obećanje da će Radina renovirana kuća uskoro imati i vodu.

Za Radinog oca organizovan je kompletan internistički pregled i dogovoreno dalje lečenje.

Uveče, kada je sve završeno, stavljen je nameštaj i naložena vatra. Rada je prvi put imala goste, i to punu kuću.

"Sada je lepo, toplo, imam gde da učim, presrećna sam", kaže Rada.

Iako ima još dosta posla, sada je sve drugačije, a zahvaljujući dobrim ljudima može biti samo lepše i bolje.

Број коментара 80

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво