"Vulin ne nosi uniformu, nego zaštitno-tehničku odeću"

Ministarstvo odbrane saopštilo je da ministar Aleksandar Vulin ne nosi vojnu uniformu, već zaštitno-tehničku odeću, što nije u suprotnosti sa zakonom.

Ovo objašnjenje je Ministarstvo odbrane uputilo portalu Insajder povodom zamerki Vojnog sindikata da crna odeća koju često nosi ministar Aleksandar Vulin predstavlja povredu Zakona o Vojsci i Pravilnika o vojnim uniformama i oznakama činova Vojske Srbije.

"Identičnu radno-zaštitnu opremu nose državni sekretari i pomoćnici ministra odbrane, što je u skladu sa Pravilnikom o opštim logističkim potrebama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", naveli su u Ministarstvu za Insajder.

Ističu da su takvu uniformu nosili i prethodni ministri Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Bratislav Gašić i Zoran Đorđević, kao i državni sekretari i pomoćnici ministra.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво