RTS Planeta – odgovor na potrebe savremene publike

U godini kada RTS obeležava 60 godina postojanja, poklanjamo vam i RTS Planetu, odnosno OTT platformu koja će vam, i na internetu omogućiti da gledate sve programe uživo ili odloženo. Na toj platformi svima je dostupan i arhiv Televizije i Radio Beograda. Uz 11 tematskih kanala i radijske programe, RTS Planeta trentno nudi više od 4.600 emisija i muzička izdanja PGP RTS-a.

Na jedan klik postaje dostupno 60 godina televizijskog ali i 95 godina radijskog programa. Emisije, filmovi koji su obeležili epohu ali i audio-zapisi istorijskih događaja, poput govora kralja Petra Drugog u Londonu 1941. ili obraćanja Ive Andrića tokom dodele Nobelove nagrade već su deo RTS Planete.

Na tu platformu, rame uz rame sa svedočanstvima o našem vremenu, unose se i sadržaji snimljeni od osnivanja naše kuće.

"RTS Planeta je budućnost gledanja televizije i slušanja radija i kao i svi veliki javni medijski servisi koji imaju bogate programske arhive, mi nastojimo da to programsko blago koje je ne samo nacionalno već i evropsko kulturno blago, na ovaj način učinimo dostupnim svim internet korisnicima širom sveta", kaže Tanja Ćitić iz Sektora RTS-a za razvoj i nove poslove.

RTS Planeta dostupna je svima na internetu, na računarima, tabletima, a odnedavno i preko posebne aplikacije za mobilne telefone. Na svim tim uređajima, osim arhiva, programa uživo, gledaoci RTS-a mogu da vraćaju program 72 sata unazad, a imaju i dodatne tehničke mogućnost.

"Mogu istovremeno više televizijskih i radijskih kanala da gledaju. U svakom slučaju mislim da smo odgovorili na sve potrebe savremene gledalačke publike, publike 21. veka i naš razvoj će ići zapravo u korak sa tim potrebama, što sadržinski što u smislu distribucije tih sadržaja", poručuje Tanja Ćitić.

Korisnicima RTS-a iz riznica PGP-a, između ostalog dostupna je i prva ploča objavljena 1959. godine – "Zvižduk u osam" ali i ovogodišnja izdanja. U posebnoj kategoriji su priče koje dopisništvo RTS-a snima u 25 gradova Srbije i koje se mogu pretraživati po imenu grada ili temi.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво