Najstariji ski-centar u Srbiji odlazi u istoriju

Pred nama je skijaška sezona, ali skijanja neće biti na stazama "Dobre vode" na planini Goč. Posle skoro četiri decenije, to skijalište je izbrisano iz turističke ponude srpskih ski-centara. Kompletna infrastruktura skijališta završila je na licitaciji kao staro gvožđe, za poravnanje dugova bivšim radnicima Skijaškog kluba "Goč".

Posle sudskih presuda, od najstarijeg ski-centra u Srbiji ostali su samo arhivski snimci i fotografije hiljade dece koji su na ovim stazama napravili prve korake.

"Skijama sam prešao kilometre i kilometre po Goču. Sumnjam da ću moći ikada više, imajući u vidu cene na Kopaoniku", kaže Slobodan Đurović.

Na ski-stazama "Dobre vode" ostali su samo tragovi kamiona kojima su otpremljeni stubovi žičara. Izbrisane su i iz ponude Turističke organizacije Kraljevo.

"U ovom trenutku prinuđeni smo da uradimo tako nešto s tim što ćemo pokušati da Goč predstavimo kao destinaciju gde deca mogu da se sankaju, grudvaju i prave Sneška Belića. Nažalost, ne mogu da se skijaju, mogu, ali kao na svakom brdu ovde pored Kraljeva", napominje Igor Tešić iz Turističke organizacije Kraljevo.

U lokalnoj vlasti u Kraljevu kažu da su bili bespomoćni da više išta urade za skijanje na Goču.

"Kada nekoliko mandata uništava tu planinu mislim da je nedovoljno vremena da rešite sve probleme. Naravno mi ćemo na tome raditi i očekujemo da ćemo za par godina imati bolje rezultate i da će Goč ponovo oživeti. Ukoliko bude zainteresovanih investitora koji su spremni da ulože novac na Goč, mi ćemo ih dočekati raširenih ruku", napominje gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Ski-centar "Dobre vode "na Goču 80-ih godina sagradila je grupa entuzijasta predvođena Kraljevčaninom Milošem Milenkovićem.

Osim Doma sa 80 ležaja, napravljene su dve ski-staze, postavljeni liftovi i uspinjače sa 100 sedišta. Sve to, završilo je kao staro gvožđe za poravnanje dugova bivšim radnicima Smučarskog kluba "Goč".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво