"Trojka iz bloka" u humanoj misiji na Kalemegdanu

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" je na Kalemegdanu organizovala turnir u brzom šutiranju trojki. "Trojka iz bloka" okupila je javne ličnosti kako bi, svi zajedno, pomogli porodici Petrović iz Ripnja. Pod sloganom "Deca su naša budućnost", od 2005. godine pomogli su više od 1.700 socijalno ugroženih porodica.

Ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji, Arno Gujon pomaže trinaest godina. Danas je trojke bacao za četvoro dece porodice Petrović.

"Sinoć sam se vratio sa Kosova i Metohije gde sam pre nekoliko godina upoznao mladu ekipu 'Trojka iz bloka' koja uspeva na neverovatan način da pretvori svu mladalačku energiju u humanitarne akcije namenjene mnogočlanim porodicama, što je izuzetno važno jer, pored Kosova i Metohije, mislim da je najveći problem Srbije natalitet", navodi Gujon.

Nenad, Nevena, Marija i Ksenija žive bez struje, vode i kupatila. Zato je legenda srpskog rukometa u ovoj akciji gol zamenila košem.

"Nije bitno ko koliko ima godina, da li je muško ili žensko, jednostavno je bitno da ta energija bude na pravom mestu, da se zna cilj svega ovoga, da smo pozitivni i u pravom trenutku na pravom mestu", objašnjava Nedeljko Jovanović.

Turnir "Trojka iz bloka" igra se već šest godina na Beogradskoj tvrđavi.

"Humanitarni projekat koji bi okupio sve generacije, ugledne privrednike iz mesta u koje dolazimo i jednostavno da svi ujedinimo snage. Do sada smo izgradili preko deset kuća, preko 28 kupatila širom Srbije i Republike Srpske. Svaka kuća koju smo renovirali je za porodice sa sedmoro i više dece. Pomogli smo renoviranje porodilišta u Kosovskoj Mitrovici", navodi Uroš Marković iz Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Sredstva za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa više dece prikupljaju se i SMS porukama na broj 7763. Cena poruke je 100 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво