Poslodavac za primer – roditeljima trojki poklonio tri hiljade evra

Finansijska pomoć često je najpotrebnija novopečenim roditeljima. Sigurna je jednokratna pomoć države i lokalnih samouprava, a pomoć zaposlenim očevima i majkama zavisi od dobre volje poslodavca. Da je neki imaju potvrđuje primer jedne beogradske firme, koja svakom zaposlenom poklanja hiljadu evra po rođenom detetu. U slučaju nedavnog rođenja trojki, suma je bila trostruko veća.

Neda, Mila i Iskra, koja je i dalje u inkubatoru, rođene su pre mesec i po – posle pet godina čekanja i vantelesne oplodnje. Na dan trostrukog slavlja, još jedno iznenađenje.

"Poslodavac je obećao da će nas nagraditi novčano i da će nam pomoći da ih odgajamo. Cifra je hiljadu po detetu, odnosno tri hiljade evra", kaže Miroslav Drčelić.

"Od prvog momenta nismo bili ni svesni koliko će to značiti, a potom se sve to uklapalo. Krene se od hrane do garderobice, svih pratećih stvari", dodaje majka Nataša Drčelić.

Miran san kod kuće, na radnom mestu ocu trojki je dodatna motivacija. I nije jedini.

"Svakako da jeste ogromna stimulacija i svakako da nam to pomaže da na svojim radnim mestima budemo i više angažovani i da mnogo više doprinosimo i dajemo u ovoj firmi", ističe komercijalista Danilo Cvijović.

Tog pravila se već 23 godine drži vlasnik firme.

"Mi želimo na dodatni način da motivišemo svoje ljude, zato što ova kompanija razmišlja na duge staze. Želi da zadrži svoje ljude što duže i da zajedno uspemo na ovom tržištu", napominje Predrag Tomić, vlasnik firme "Srboauto".

Uzajamna podrška firmu sa dva zaposlena dovela je do firme sa gotovo dve stotine radnika. Uz remont i proizvodnju komponenti za specijalna vozila, ovde se planira još jedna delatnost.

"Očekujem da nas za desetak godina opet posetite kada budemo napravili jedan mali, porodični vrtić za decu svih naših zaposlenih", dodaje Tomić.

Prva mesta već su rezervisana za tri sestre s početka priče – koje, za sada, lako prepoznaju samo roditelji.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво