Aca nije faca za Kustu

Režiser Emir Kusturica izbacio s Mokre Gore novinara Aleksandra Stankovića koji je s njim snimao emisiju. Stanković tvrdi da mu je reditelj uzeo i snimljeni materijal. Kusturica za RTS kaže da je Stanković zaboravio kasete i da će mu biti vraćene u ponedeljak.

Reditelj Emir Kusturica izbacio je ekipu emisije "Nedeljom u 2", predvođenu Aleksandrom Stankovićem, koja je s njim u Mokroj Gori snimala ranije dogovorenu emisiju.

Snimanje i razgovor Stankovića sa Kusturicom trajao je 22 minuta kada je režiser, iznerviran postavljenim pitanjima, ustao i naredio ekipi HTV-a da napusti selo i da mu preda snimljeni materijal.

Stanković je ocenio da je zaplena materijala "klasično razbojništvo i čisti lopovluk", i da će HTV od Kusturice tražiti da vrati snimljeni materijal.

Prema Stankovićevim rečima, pitanja koja su iznervirala reditelja odnosila su se na Slobodana Miloševića i Kusturičin odnos s njim.

Pošto ga je Stanković pitao zašto je s pokojnim srpskim predsednikom pio viski tokom srpske blokade Sarajeva, Kusturica je odgovorio da nije imao izbora.

Stanković je onda rekao Kusturici da je svojevremeno izjavio da je bilo dirljivo gledati kako Milošević u haškoj sudnici šalje poljupce supruzi Miri i upitao ga hoće li i u Izraelu, u kojem snima idući film, Izraelcima reći kako je bila dirljiva pažnja kojom je Hitler obasipao Evu Braun u Vučjoj jami.

Kako prenosi HTV, Kusturica na to nije imao odgovor, već je upitao Stankovića zašto ne pričaju malo o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj.

Na Stankovićevo kontrapitanje da ako tako misli, zašto je "svojevremeno opevao Antu Gotovinu, čoveka koji je optužen za ratne zločine u Hagu", Kusturica je uz psovke ustao i naprasno završio razgovor.

Kusturica: S pravom je izbačen

Međutim, Kusturica za Internet portal RTS-a kaže, da je hrvatski novinar primljen na Mokru Goru po Dušanovom zakoniku, gde je gost važniji od domaćina.

"Od bogate trpeze, izabravši pasulj i kobasice, Stanković je odmah pokazao da nije došao sa dobrom namerom. Kad je ušao u dnevnu sobu, uneo je dosta blata. A, kada je počeo razgovor, iz njegovoh očiju se videlo da ima zlu nameru", rekao je Kusturica.

Kada je Stanković počeo da mu postavlja uvredljiva pitanja, otkazao mu je gostoprimstvo. Kusturica negira da je oteo snimljeni materijal, kako tvrdi Stanković. "Snimke mu nisam oteo, nego ih je on zaboravio u žurbi i u ponedeljak će mu biti vraćeni", kaže Kusturica.

Број коментара 94

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво