Sajt RTS-a najbolji u 2016. godini

Časopis "PC Press" izabrao je sajt Javnog medijskog servisa za najbolji u kategoriji Vesti i informacije u protekloj godini. Ovo je četvrti put da je internet portal RTS-a pobednik u toj kategoriji.

"Sajt RTS-a i prateće mobilne aplikacije iz godine u godinu napreduju, pružajući sve pogodniji pristup sadržajima koje javni servis emituje. Posebno je važno što su video-sadržaji izdvojeni iz emisija i raspoloživi za gledanje, ali i opisani tekstom, što omogućava lako pretraživanje, bilo preko internog mehanizma sajta, ili kroz Gugl", ocenio je časopis PC Press.

Široka RTS-ova programska ponuda je jasno podeljena po kategorijama, a kretanje kroz sajt je prilagođeno mobilnim uređajima, navodi PC Press u obrazloženju odluke.

"Ako je išta u Srbiji moderno, onda je to veb, a ako iko prati svetske trendove u svom poslu, onda su to developeri. Doduše, i domaći korisnici dobro znaju šta hoće. Zato je jubilarni, 20. pregled zahtevao da pažljivije analiziramo šta ljudi vole, šta dobija na vrednosti, a šta polako odlazi u istoriju", poručuje časopis.

Internet se menja, ocenjuje časopis nadajući se da će "i dalje pobeđivati dobre ideje, kvalitetni sadržaji i pouzdani servisi".

Inače, ovo je četvrti put da je sajt RTS-a proglašen za najbolji srpski sajt u kategoriji Vesti i informacije. Titulu najboljeg poneo je i 2009, 2010. i 2012. godine.

Drugo mesto u kategoriji Vesti i informacije dele: 021.rs, benchmark.rs. danas.rs, srpskadijaspora.info.

Najbolji u ostalim kategorijama

Pobednik u kategoriji eMarket je portal takolako.rs, u kategoriji Servisi mojafirma.rs, dok je najbolji u kategoriji Baza znanja bee.bubblecup.org.

Pobednik u oblasti Moderna porodica je, prema oceni časopisa, portal napravisam.rs, dok je najbolji u kategoriji Slobodno vreme doziviteslu.com.

Portal nationalgeographic.rs izabran je za najbolji u kategoriji Sport i (avan)turizam. U oblasti Društvene mreže pobednik je Jutjub kanal Zvoganj.

Posebno priznanje ove godine PC Press je dodelio sajtu Beogradske filharmonije.

Kao najbolju mobilnu aplikaciju časopis je izabrao mts centar.

Svečanost dodele priznanja i jubilarnog dvadesetog izbora PC Press Top50 za 2016. godinu biće održana u ponedeljak, 6. februara, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво