Pokrajinska vlada u kampanji protiv nasilja nad ženama

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da se vlada uključila u kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se ove godine održava pod sloganom "Narandžasti svet: prikupiti novac za okončanje nasilja nad ženama i devojčicama", saopštio je Biro Pokrajinske vlade za odnose sa javnošću.

Zgrada Pokrajinske vlade, Varadinski most preko Dunava u Novom Sadu i sat na Petrovaradinskoj tvrđavi biće osvetljeni narandžasto.

Naime, jedan od glavnih izazova u naporima da se suzbije nasilje nad ženama i devojčicama jeste manjak sredstava za zaustavljanje nasilja, za zbrinjavanje žrtava nasilja, kao i promene u životima tih žena i devojaka.

Da bi ovaj problem i došao do izražaja, ovogodišnja kampanja se odnosi na obezbeđivanja održivog finansiranja borbe protiv nasilja nad ženama i devojčicama.

Pokrajinska vlada podržala je kampanju Zavoda za ravnopravnost polova, koja će biti održana u sedam opština i gradova u Vojvodini, kroz tribine posvećene informisanju seoskih žena o načinima zaštite od nasilja, kao i podizanju sposobnosti nadležnih institucija u nekoj sredini za pružanje adekvatne pomoći ženama koje trpe nasilje.

Predsednik Pokrajinske vlade pozvao je predstavnike svih lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine da se priključe ovogodišnjoj kampanji.

Osnov za ovu aktivnost predstavlja Program za zaštitu žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima u APV za period od 2014. do 2020, koji je sastavni deo Strategije za zaštitu žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima u Vojvodini za period od 2014. do 2020. godine.

Globalna, svetska kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" obeležava se u više od 100 država sveta. Kampanja počinje 25. novembra - Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. decembra - Međunarodnim danom ljudskih prava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво