Janković: Više se baviti konceptom ljudske bezbednosti

Istraživanje Fonda za socijalne i demokratske inicijative pokazalo je da mediji tokom izveštavanja o migrantskoj krizi nisu dovoljno stavljali u fokus koncept ljudske bezbednosti, rečeno je na skupu Ženske parlamentarne mreže u skupštini.

"Istraživanje je pokazalo da se mediji nisu dovoljno bavili ljudskom dimenzijom i da su migranti češće stavljani u negativni kontekst i da se nisu na pravi način razumevale njihove potrebe", rekla je novinarima Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković dodajući da to ne predstavlja kritiku medijima, što su rekle i organizatorke skupa.

Poverenica kaže da se konceptom ljudske bezbednosti treba baviti na nacionalnom nivou, a da se za sada time bave stručnjaci i teoretičari.

"Trebalo bi pojasniti ljudima šta je koncept ljudske bezbednosti, koliko je bitno da se pojedinac oseća sigurno u društvu. To zahteva jedno prethodno saznanje građana o toj temi. O bezbednosti se puno govori, ali da se suštinski ne razume, šta je čija uloga u društvu", naglasila je Jankovićeva.

Poslanica Skupštine Srbije Dubravka Filipovski ocenila je da je ključna stvar kako se pitanje ljudske bezbednosti tretira u medijima.

Filipovski je kao važne oblasti izdvojila pitanje bezbednosti u saobraćaju i suzbijanje nasilja u porodici.

Ženska parlamentarna mreža održala je panel diskusiju u parlamentu na kojoj je bilo reči o ljudskoj bezbednosti u medijskim sadržajima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво