Odloženo glasanje za urednika "Politike"

Zaposleni u listu "Politika" prihvatili su predlog Upravnog odbora da se tajno glasanje o kandidatima za glavnog urednika prolongira dok se ne napravi uži izbor od 16 prijavljenih kandidata.

Uži izbor treba da sačini komisija koju čine dva člana Skupštine PNM-a iz redova domaćeg suvlasnika i zamenika generalnog direktora preduzeća PNM.

Upravni odbor, čiji je predsednik Sonja Liht, je podsetio da je javni konkurs za glavnog i odgovornog urednika raspisan u skladu sa njegovom prethodno usvojenom preporukom.

"Upravni odbor smatra da je raspisivanje konkursa za mesto glavnog i odgovornog urednika važan korak u pravcu depolitizacije ove funkcije i nadležnim organima PNM-a preporučio je da striktno primene uslove propisane na konkursu", kaže se u saopštenju UO.

Konkursom je predviđeno da će svi prijavljeni kandidati biti pozvani na intevju, a da će se o tri koja budu u najužem izboru izjasniti redakcija.

Prvi javni konkurs u istoriji lista "Politika" raspisan je pošto je smenjena glavna urednica Ljiljana Smajlović. Do izbora novog glavnog urednika Skupština je za vršioca dužnosti postavila Radmila Kljajića.

Generalni direktor PNM-a Srđan Janjićijević podneo je ostavku, ali će funkciju obavljati do izbora novog.

Na konkurs za glavnog urednika lista "Politika" javilo se 16 kandidata, od kojih dva ne ispunjavaju uslove.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво