Visoki standardi RTS-a i RTV

Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine emituju kvalitetan program, dok u pisanim medijima pored dobrih listova ima i mnogo loših, ocenjuje šef Misije OEBS-a Hans Ola Ustard.

"Vrlo je važno za Srbiju to što su RTS i RTV dosta jaki, ali i nezavisno od toga postoji razvijeno tržište privatnih medija", ocenio je Urstad.

Šef Misije Organizacije za bezbednost i saradnju je, zajedno sa direktorkom Kancelarije za medije Misije OEBS-a u Srbiji Draganom Solomon, održao prvu u seriji medijskih radionica na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta "Singidunum".

Urstad smatra da je slika "veoma različita" i kada je reč o televizijskim i radio stanicama, ali je "prilično uveren da je javna televizija u Srbiji veoma dobra ".

"Mediji u Srbiji su veoma različiti, ima dosta dobrih medija, pre svega mislim na pisane medije ali, žao mi je što to kažem, i mnogo đubreta. Ipak, to nije neuobičajeno u svetu", konstatovao je Urstad.

Solomonova je istakla da je novinarstvo veoma odgovorna profesija i da posao novinara nije da budu sudije. Zadatak im je, kako je naglasila, da izveštavaju objektivno - zbog ozbiljnih posledica koje njihov rad može da ima na društvo.

Tokom školske 2008/2009. godine, Kancelarija za medije Misije OEBS-a i Fakultet za medije i komunikacije organizovaće ukupno šest medijskih radionica za sve zainteresovane studente.

Radionice obuhvataju teme kao što su: uloga medija u modernim demokratijama, menadžment u medijima, sloboda informisanja i dostupnost informacija, kodeks novinarske etike i trendovi u novinarskoj profesiji u savremenom društvu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво