Desetogodišnja Jana se sprema za nastup u Karnegi holu

Jana Ilić svira flautu i jedina je devojčica iz Srbije koja će se sa samo 10 godina predstaviti publici u Karnegi holu u Njujorku. Nastup u jednoj od najpoznatijih koncertnih dvorana sveta je deo nagrade koju je talentovana Šapčanka osvojila na internacionalnom takmičenju limenih i drvenih duvača.

Jana Ilić svet osvaja muzikom i zrelošću sa kojom svira. Za samo dve godine od kada se druži sa flautom, prevazišla je program za Osnovnu školu, prešla na srednjoškolski i dobila poziv da se 1. maja predstavi publici u Karnegi holu gde nastupaju samo najbolji.

"Jedva čekam da vidim reakcije ljudi u tako velikoj dvorani, volim da komuniciram sa ljudima i da vidim kakav je osećaj", kaže Jana.

Sa republičkih i međunarodnih takmičenja, Jana se u Šabac i Muzičku školu "Mihailo Vukdragović" uvek vraćala sa nagradama.

U Ohridu je bila u konkurenciji sa tri godine starijima od sebe i osvojila apsolutnih 100 poena. Za sada su joj najdraže dve prve nagrade iz Italije.

"Jana je zaista veliki talenat, meni kao njenom profesoru je velika čast i zadovoljstvo i velika odgovornost prema jednom takvom talentu. Vredno vežba i radi svakodnevno tako da uspesi nisu samo od tog talenta nego i rada", kaže Biljana Prica, Janina profesorka flaute.

Za dve godine 10-godišnja Šapčanka osvojila je 17 nagrada. Poslednjeg februarskog vikenda bila je najbolja i na Međunarodnom festivalu flautista u Valjevu.

"Kada uzmem flautu u ruke ja se osećam najsigurnije jer ona je kao deo mene", kaže Jana.

Njen odlazak u Njujork finansiraće grad Šabac. Pre nastupa u Karnegi holu, u svom gradu imaće solistički koncert a u aprilu putuje u Holandiju, na još jedno Međunarodno takmičenje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво