Desetogodišnja Jana se sprema za nastup u Karnegi holu

Jana Ilić svira flautu i jedina je devojčica iz Srbije koja će se sa samo 10 godina predstaviti publici u Karnegi holu u Njujorku. Nastup u jednoj od najpoznatijih koncertnih dvorana sveta je deo nagrade koju je talentovana Šapčanka osvojila na internacionalnom takmičenju limenih i drvenih duvača.

Jana Ilić svet osvaja muzikom i zrelošću sa kojom svira. Za samo dve godine od kada se druži sa flautom, prevazišla je program za Osnovnu školu, prešla na srednjoškolski i dobila poziv da se 1. maja predstavi publici u Karnegi holu gde nastupaju samo najbolji.

"Jedva čekam da vidim reakcije ljudi u tako velikoj dvorani, volim da komuniciram sa ljudima i da vidim kakav je osećaj", kaže Jana.

Sa republičkih i međunarodnih takmičenja, Jana se u Šabac i Muzičku školu "Mihailo Vukdragović" uvek vraćala sa nagradama.

U Ohridu je bila u konkurenciji sa tri godine starijima od sebe i osvojila apsolutnih 100 poena. Za sada su joj najdraže dve prve nagrade iz Italije.

"Jana je zaista veliki talenat, meni kao njenom profesoru je velika čast i zadovoljstvo i velika odgovornost prema jednom takvom talentu. Vredno vežba i radi svakodnevno tako da uspesi nisu samo od tog talenta nego i rada", kaže Biljana Prica, Janina profesorka flaute.

Za dve godine 10-godišnja Šapčanka osvojila je 17 nagrada. Poslednjeg februarskog vikenda bila je najbolja i na Međunarodnom festivalu flautista u Valjevu.

"Kada uzmem flautu u ruke ja se osećam najsigurnije jer ona je kao deo mene", kaže Jana.

Njen odlazak u Njujork finansiraće grad Šabac. Pre nastupa u Karnegi holu, u svom gradu imaće solistički koncert a u aprilu putuje u Holandiju, na još jedno Međunarodno takmičenje.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 29. feb 2016, 21:00) - Пролазник [neregistrovani]

Флаута

Свака част детету, родитељима, професорима, тј. свим одговорним лицима.

Такође једно велико браво за град Шабац!

(ponedeljak, 29. feb 2016, 15:13) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Svaka cast ! Cestitam I zelim veliki uspeh u buducem radu. Don't give up!