REM: Zakone u Srbiji tumači parlament, a ne OEBS

Zakon o elektronskim medijima obavezuje emitere da poštuju zabranu političkog oglašavanja van predizborne kampanje, a za tumačenje zakona u Srbiji nadležna je skupština, izjavio je predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Karadžić.

"Za tumačenje zakona u ovoj zemlji nadležna je Narodna skupština, a ne OEBS i Ministarstvo kulture", rekao je Karadžić komentarišući to što je NUNS zatražio od OEBS-a i Ministarstva kulture tumačenje Zakona o elektronskim medijima kako bi se utvrdila validnost stava REM-a.

Savet REM-a je 21. oktobra nakon tročasovne sednice utvrdio da je setom novih medijskih zakona prestalo da važi Opšte obavezujuće uputstvo za emitere i da stoga ne postoji osnov da se pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti televizija koje su prenosile proslavu sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS).

"Mi smo tu tačku dnevnog reda imali i završili", rekao je Karadžić.

On je rekao da je Savet REM-a razmatrao i saopštenje Savet za borbu protiv korupcije, koji je naveo da je REM trebalo da pokrene postupke protiv televizija Hepi, Studio B i Pink, koje su prenosile proslavu godišnjice osnivanja SNS-a.

"Održali smo sednicu i uputili smo dopis Vladi Srbije i Savetu za borbu protiv korupcije", rekao je Karadžić i dodao da Savet REM-a neće objaviti sadržaj tog pisma, jer ne želi da pravi rijaliti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво