Читај ми!

Štrajk upozorenja u školama

Prvi čas u kruševačkim osnovnim i srednjim školama uglavnom nije održan, a od 52 obrazovne ustanove u rasinskom okrugu, štrajk upozorenja realizovan je u 29 škola. I u pet osnovnih i sedam srednjih škola u Pomoravlju organizovan je štrajk upozorenja.

U Kruševcu u pojedinim školama nije bilo đaka u klupama, a u nekima učenici su bili u učionicama ali nastava nije održana.

Nastava je tokom prepodneva normalizovana u svim školama ali je najavljeno da prvi čas neće biti održan ni u drugoj smeni. 

Aktivisti Unije prosvetnih radnika Srbije u Rasinskom okrugu smatraju da Vlada nije ispunila nijedno od 10 stavki sporazuma. 

I pet osnovnih i sedam srednjih škola iz Ćuprije, Paraćina i Jagodine organizovalo je štrajk upozorenja, potvrdio je za agenciju Beta načelnik Školske uprave u Jagodini Života Starčević.

Prvi čas neće biti održan ni u popodnevnoj smeni. 

Članovi četiri reprezentativna sindikata obrazovanja organizovali su štrajk upozorenja jer prosvetni radnici još nisu dobili jednokratnu pomoć od države u visini do jedne prosečne plate koja im je obećana u sporazumu iz aprila.

Sindikati traže i donošenje zakona o platama zaposlenih u javnim službama, kojim bi bio poboljšan materijalni položaj zaposlenih u obrazovanju.

Protest organizuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije, GSPRS "Nezavisnost" i Sindikat obrazovanja Srbije, a čelnici tih asocijacija održaće i konferenciju za novinare.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво