Читај ми!

Preminuo filmski kritičar Nebojša Popović

Filmski kritičar Nebojša Popović umro je u 57. godini. U Televiziji Beograd počeo je da radi 1982. godine. Bio je autor televizijskih monografija o najznačajnijim svetskim filmskim autorima, a njegova emisija "Drugi vek" predstavlja antologiju najznačajnijih, srpskih filmskih stvaralaca.

Film je voleo i o filmu znao sve. Njegovi intervjui, kritike, prilozi, bili su lekcija iz profesionalnosti. Nebojša Popović je rođen 1958. godine u Kraljevu. Filološki fakultet je završio u Beogradu.

Kalio se kao novinar u Beogradskoj hronici, zatim bio urednik vesti, emisije "24 časa", voditelj i urednik Trećeg dnevnika, autor emisije o filmu "Drugi vek", koja se emituje od 1997. godine i jedan od urednika emisije "Metropolis".

Institut za film, 1993. godine, nagradio ga je za najbolju filmsku kritiku. Od 2002. do 2004. godine bio je urednik Filmskog programa RTS-a, član međunarodne sekcije filmskih kritičara FIPRESCI Srbija, selektor filmskih festivala. Uvek posvećen porodici, prijateljima i filmu.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво