Читај ми!

Otvoren Sabor narodnog stvaralaštva

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković otvorila je sinoć 46. Sabor narodnog stvaralaštva "Prođoh Levač, Prođoh Šumadiju" u porti manastira Kalenić.

Ministarka je na otvaranju 46. Sabora narodnog stvaralaštva rekla da želi da ohrabri mlade da ostanu u svojim gradovima i selima. Istakla je da zajedno moraju da se bore za lepšu i bolju Srbiju, prenosi Tanjug.

"Posmatrajući ovaj veličanstveni skup, ne mogu da ne primetim veliki broj mladih ljudi. Njima posebno želim da odam počast, zato što na pravi način neguju našu tradiciju, naše običaje i promovišu našu istoriju", rekla je Snežana Bogosavljević Bošković.

Ministarka je dodala da želi da poruči da je uverena da na oni na svojim imanjima zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao partnerom, sebi mogu da urede život onako kako oni to žele.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Bogosavljević Bošković je istakla da je Sabor "Prođoh Levač, Prođoh Šumadiju" primer kako se neguju običaji, slave važni dani iz naše prošlosti i doprinosi osećaju zajedništva i jedinstva.

"Srbija ima dugogodišnju tradiciju i slavnu prošlost sa kojom treba da se ponosi i na kojoj mnoge zemlje mogu da joj pozavide. Moramo da podstičemo mlade generacije da se ponose svojom zemljom i da gde god se nađu budu ambasadori Srbije i predstavljaju je u najboljem svetlu. Na ovom mestu možemo da se upoznamo sa narodnim običajima i narodnim stvaralaštvom na najbolji i najlepši mogući način", istakla je ministarka.

Zaključila je da svi zajedno moramo da koračamo ka istom cilju - stvaranju prosperitetnog sela sa mladim ljudima, koje će predstavljati temelj prosperiteta Srbije i izrazila uverenost da uz zajednički trud rezultati neće izostati. Kako kaže ovakvi sabori su deo našeg nacionalnog identiteta i ne smeju biti zaboravljeni.

Ova manifestacija, izrasla iz bogate tradicije tog kraja, skoro pola veka istrajava kao čuvar, ali i promoter srpske narodne baštine i kulture. Uz opštinu Rekovac, pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, navodi se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво