Portparoli policije u poseti RTS-u

Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, radi na programu reforme policije. Jedan od prioteta je poboljšanje odnosa policije i medija. Predstavnici Misije OEBS-a i MUP-a obišli su redakcije Informativnog programa i studija iz kojih se emituje program.

Posle obuke iz oblasti odnosa sa javnošću, posetom RTS-u završena je druga studijska poseta 27 portparola policijskih uprava širom Srbije. Portparolima policijskih uprava pružena je mogućnost uvida u standarde i praksu vodećih medijskih kuća.

"Ove posete što ćemo obići sve medijske kuće u Beogradu značiće nam za naš dalji rad. Razmenili smo iskustva sa kolegama novinarima sa kojima sarađujemo u svakodnevnom poslu", kaže portparol policijske uprave iz Pančeva Jovica Antonić.

Predstavnici Misije OEBS-a i Ministarstva unutrašnjih poslova obišli su redakcije Informativnog programa i studija iz kojih se emituje program.

"Javni medijski servis će u skladu sa svojim obavezama koji su propisani u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima i drugim medijskim zakonima ispoštovati sve svoje obaveze i pružiti maksimalnu podršku u blagovremenom informisanju građana i u saradnji sa policijom", napominje generalni sekretar RTS-a Stanislav Veljković.

Iz misije OEBS-a poručuju da je neophodno da policija medijima pruži pouzdane informacije, da bi mogli tačno da izveštavaju o radu policije. Veruju da mediji mogu pomoći rad policije, naročito na lokalnom nivou.

"Cilj današnje posete Javnom servisu i drugim medijskim kućama je jačanje veština portparola policijskih uprava kroz uvid u rad nacionalnih elektronskih i štampanih medija, pogotovo njihovih informativnih redakcija", ističe Denis Mszolani iz OEBS-a.

OEBS najavljuje da će i dalje podržavati inicijative u oblasti rada policije i aktivnosti usmerene na unapređenje komunikacije između policije i javnosti u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво