Nikolić odlikovao više ličnosti i institucija

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom 15. februara Dana državnosti, potpisao je 5. februara ukaze o odlikovanju velikog broja ličnosti i institucija.

Ordenima su odlikovani:

-Prof. dr Smilja Avramov je odlikovana Sretenjskim ordenom prvog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti naučne i prosvetne delatnosti.

-Nada Milić je odlikovana Sretenjskim ordenom prvog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane.

-Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je odlikovan Ordenom belog orla sa mačevima prvog stepena, za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i komandovanju i rukovođenju vojnim jedinicama.

-Prof. Noam Čomski, iz SAD, odlikovan je Sretenjskim ordenom drugog stepena, za naročite zasluge u oblasti javnih, naučnih, prosvetnih i kulturnih delatnosti.

-Vaterpolo savez Srbije je odlikovan Sretenjskim ordenom drugog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane i postignute izuzetne rezultate u sportskim delatnostima.

-Prof. dr Ivan Klajn je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti javnih, naučnih, prosvetnih i kulturnih delatnosti.

-Dr Miomir Korać, direktor Arheološkog instituta Srpske akademije nauke i umetnosti, odlikovan je Sretenjskim ordenom trećeg stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti javnih, naučnih i kulturnih delatnosti.

-Osnovna škola "Prota Stevan Popović" u Čumiću je odlikovana Sretenjskim ordenom drugog stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u prosvetnoj delatnosti.

-Đorđe Marjanović je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u kulturnim delatnostima i posebno u oblasti muzičke umetnosti.

-Prof. dr Milan Raspopović je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena, za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u prosvetnoj i pedagoškoj delatnosti.

Zlatnim i srebrnim medaljama odlikovani su:

-Dejan Lazarević je posthumno odlikovan zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić", za ispoljenu izvanrednu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života i materijalnih dobara, u izuzetno opasnim situacijama.

-Luiz Miler iz Velike Britanije je odlikovana zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

-Ćezare Vismar iz Italije je posthumno odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u sportskim delatnostima.

-Konstantin Kosačov iz Rusije je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u kulturnim delatnostima i posebno za doprinos obnovi Ruskog nekropolja.

-Valerij Rjazanskij iz Rusije je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u kulturnim delatnostima i posebno za doprinos obnovi Ruskog nekropolja.

-Ljubiša Samardžić, glumac, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

-Velimir Bata Živojinović, glumac, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

-Dragan Nikolić, glumac, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

-Milena Dravić, glumica, odlikovana je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

-Miroslav Milošević je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u javnim i kulturnim delatnostima.

Borivoje Bora Todorović, glumac, posthumno je odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

-Vojislav Bubiša Simić, kompozitor i dirigent, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

-Vojkan Borisavljević, kompozitor, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

-Milutin Popović Zahar, kompozitor, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

-Zoran Simjanović, kompozitor, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima.

-Slavoljub Đukić, novinar, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u javnim i kulturnim delatnostima.

-Gregorij Rusović, počasni konzul Republike Srbije u Nju Orleansu, SAD, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima i predstavljanju Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama.

-Dr Babken Simonjan, počasni konzul Republike Srbije u Jermeniji, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima i predstavljanju Republike Srbije u Republici Jermeniji.

-Radomir Vuković, arhitekta i grafički dizajner, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u javnim i kulturnim delatnostima.

Građevinska tehnička škola u Beogradu odlikovana je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti.

-Slobodan Marković, direktor Međunarodnog festivala pozorišta za decu iz Subotice, odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u javnim i kulturnim delatnostima.

-Kliničko bolnički centar Zvezdara u Beogradu odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u zdravstvenoj zaštiti.

-Fudbalski klub "Vojvodina" iz Novog Sada odlikovan je zlatnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u sportskim delatnostima.

-Zlatnom medaljom za zasluge je odlikovana Žandarmerija Ministarstva unutrašnjih poslova, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštiti građana Republike Srbije.

-Zlatnom medaljom za zasluge je odlikovana Protivteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštiti građana Republike Srbije.

-Zlatnom medaljom za zasluge je odlikovana Specijalna antiteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, za izuzetne zasluge i postignute rezultate u izvršavanju bezbednosnih zadataka i zaštiti građana Republike Srbije.

-Nikolaj Petrovič Burljajev, dramski umetnik iz Rusije, odlikovan je srebrnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

-Dragica Gaga Rosić, prevodilac za grčki jezik, odlikovana je srebrnom medaljom za zasluge, za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima.

Zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su, za izuzetne zasluge i rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti, medaljama za revnosnu službu, i to 16 zlatnih i 35 srebrnih, navedeno je u saopŠtenju Pres službe predsednika Republike.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво