Rezervisti ne odustaju od štrajka

Sedmorica bivših vojnih rezervista nekadašnje Treće armijske oblasti nastavljaju štrajk glađu i nakon razgovora sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem. Rezervisti su malaksali i iscrpljeni, a njihovo zdravstveno stanje je loše.

Lider leskovačkih rezervista Dušan Nikolić rekao je da je najgore vođi kruševačkih rezervista Velji Miloševiću koji je potpuno iscrpljen i pod temperaturom, sa izraženim bolovima u predelu bubrega.

Nikolić tvrdi da oni od štrajka neće odustati po cenu smrti jer, kako kaže, nemaju šta da izgube.

Lider kruševačkih rezervista Velimir Milošević kazao je da je ministar Rasim Ljajić pokušao da ih ubedi da prekinu štrajk glađu ispred zgrade Vlade Srbije, rekavši da će se založiti da Vlada na sednici u četvrtak razmatra njihov zahtev za isplatu ratnih dnevnica.

Bivši vojni rezervisti stupili su u štrajk glađu pošto su u četvrtak dobili informaciju da je njihov zahtev skinut sa dnevnog reda sednice Vlade.

Rezervisti su se sastali sa predstavnicima vladine radne grupe, koji su im rekli da država nema para i da ih neće biti ni nakon rebalansa budžeta.

Predstavnici radne grupe su im nagovestili mogućnost nekakvog dugoročnijeg rešenja, što su rezervisti odbili.

Predsednik Skupštinskog odbora za rad i boračka pitanja Meho Omerović rekao je juče u Skupštini Srbije da će zahtev bivših vojnih rezervista za isplatu dnevnica biti na dnevnom redu Vlade Srbije u četvrtak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво