Helou NASA, Niš koling

U niškoj osnovnoj školi "Čegar", učenici koji pohađaju nastavu engleskog jezika "skajpovali" su sa predstavnicima NASE, ali i članovima podvodne ekspedicije i posetili park Jelouston.

Za školu "Čegar" i grad Niš čulo se u NASI kada su osnovci iz te škole direktno zaposlenima u NASI postavljali pitanja o letovima u kosmos i raketama, na nesvakidašnjem času engleskog jezika, na kome je, putem skajpa, učestvovala i jedna američka škola.

"Zanimalo me je kakav je osećaj u raketi", rekla je Milica Novaković.

Strahinja Ranđelović kaže da je zanimljivo jer "skajpuju" i sa drugim zemljama, sa vršnjacima iz drugih zemalja.

Učenici ove škole virtuelno su posetili i park Jeloustoun i Muzej Drugog svetskog rata u Nju Orleansu, a jedini u Srbiji bili su u prilici da, opet putem skajpa, razgovaraju sa članovima podvodne ekspedicije Misija 31, koju predvodi unuk istraživača Žaka Kustoa, Fabijan Kusto.

"Pitali smo kako žive tamo, šta jedu, kako preživljavaju, kako tamo imaju internet", kaže Jovana Živadinović.

Primenu skajpa na časovima pre skoro dve godine uvela je nastavnica engleskog jezika Ana Živković, koja, i pored toga što škola nije najsavremenije opremljena, smatra da nastavnik 21. veka mora da prati savremene trendove.

Nastavnica Ana Živković kaže da voli sve što je inovativno, pa sama istražuje i prijavljuje se gde god nađe nešto zanimljivo da bi obogatila časove, a onda su se, kako kaže, prilike same nizale.

Jedna od tih prilika ukazala se kada se javila i sama kompanija "Skajp", čija je ekipa došla u ovu školu i, uz škole iz Engleske i Amerike, uvrstila je u promotivni spot, koji treba da inspiriše profesore da koriste taj program u nastavi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво