Janković: Andrej Vučić može da mi se obrati

Zaštitnik građana Saša Janković kaže da brat premijera Srbije, Andrej Vučić, koji je juče pretučen u incidentu sa Žandarmerijom na Paradi ponosa, može da mu se obrati ukoliko smatra da su mu ugrožena prava.

Rano je, kaže Janković, da komentariše taj incident, ali dodaje da Andrej Vučić, kao i svaki drugi građanin, može da se obrati instituciji na čijem je čelu. Janković napominje da i on sam može po službenoj dužnosti da pokrene postupak kontrole, ukoliko utvrdi da policija i drugi organi nisu uradili sve što je bilo neophodno, prenosi Tanjug.

"Naravno i Andrej Vučić i svako drugi ima pravo da se javi Zaštitniku građana ukoliko smatra da su njegova prava prekršena, a da u odgovarajućem postupku to nije rešeno", rekao je ombudsman.

Ponovio je da je za njega održavanje Parade ponosa simbolično veliki događaj istakavši da je sada obaveza svih nas; prosvete, obrazovanja, kulture, sporta, medija, da učine sve kako pitanje održavanja Parade više ne bi bilo bezbednosno već da stvori prostor da se tokom cele godine može skrenuti pažnja na određene probleme.

Povodom jučerašnjeg incidenta oglasio se i advokat policijskih sindikata koji štrajkuju Dragan Pašić koji je rekao da da su pripadnici Žandaramerije koji su pretukli Andreja Vučića prekoračili ovlašćanja i da je to za svaku osudu.

"Na snimku se može videti da su prekoračili ovlašćanja... Ponašanje pojedinih pripadnika Žandarmerije je za svaku osudu", rekao je Pašić na konferenciji za novinare policijskih sindikata koji štrajkuju od petka, 26. septembra.

Prema njegovim rečima, na osnovu onog što se vidi na snimku, ponašanje onih koji su pretukli Vučića i njegovo obezbeđenje se "ničim ne može opravdati".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво