Читај ми!

Olujni vetar čupao drveće u Pirotu

U olujnom nevremenu koje je večeras pogodilo Pirot vetar je iščupao nekoliko stabala, a "oduvao" je i malo dečje igralište u naselju Rogoz. U drugim delovima zemlje nije bilo većih posledica. U utorak pretežno sunčano.

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je u večernjim časovima Pirot i okolinu. Štete ima na objektima i gradskoj infrastrukturi, javlja dopisnik RTS-a.

Desetominutna oluja koja je zahvatila Pirot oko 19 časova čupala je stabla iz korena. U centru grada je pala breza koja je oštetila jedan automobil i prekinula strujni kabl. Pravo je čudo što niko nije stradao.

Predsednik Mesne zajednice Nova Mala Dalibor Pančić rekao je za Tanjug da je u naselju Rogoz jak vetar sa velikog broja kuća skidao crepove.

"Skoro svaka druga kuća ima neki vid štete, a uglavnom su to krovovi. Vetar je prevrnuo i dečje igralište koje smo postavili pre dve godine", rekao je Pančić.

Vetar je drveće čupao na Keju pored Nišave, ali i u ulicama oko zgrade Osnovne škole "Osmi septembar", gde je veliko drvo palo na kolovoz i preprečilo put.

Ekipe JP "Komunalac" i Štaba za vanredne situacije odmah su izašle na teren kako bi sanirale posledice nevremena. 

Ovo je već druga uraganska oluja koja je za samo nekoliko dana pogodila Pirot i okolinu. Osim u Pirotu, kiša i olujni vetar nisu napravili veliku štetu u drugim delovima zemlje.

"Kiša, lokalni pljuskovi, grmljavina i grad pogodili su Pomoravlje, jugoistočni Banat i južnu i jugoistočnu Srbiju, ali ništa nije bilo katastrofalno", rekao je meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljko Todorović.

Prema njegovim rečima, vremenska situacija večeras je već počela da se smiruje.

"Biće još padavina u istočnim i jugoistočnim krajevima do ponoći, a posle ponoći prestanak u svim krajevima i postepeno razvedravanje", rekao je Todorović.

Kako je najavio, u utorak će biti pretežno sunčano.

Inače, jako nevreme je zahvatilo Bosnu i Hercegovinu, a u Sloveniji dovelo do snežnih padavina.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво