Читај ми!

Mića Jovanović pronašao doktorat u Londonu

Bivši rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović pokazao je javnosti naučni rad za koji je tvrdio da je njegov doktorat iz Londona, a za koji je Ministarstvo prosvete saopštilo da ne postoji, ali je najavio da ipak ostaje pri svojoj ostavci.

"Doktorat ima 355 strana... tema je bila 'Radna motivacija i samoupravljanje' ", rekao je Jovanović, prenosi Beta.

Gostujući na televiziji Pink, Jovanović je pokazao taj rad, tvrdeći da je odbranjen na Londonskoj školi ekonomije (London sshool of economics) u okviru Britanskog saveta za akademska naučna zvanja.

Prema rečima Jovanovića, istraživanje za doktorat sproveo je na 8.000 radnika. Doktorat je počeo da piše 1983. a rad je završen 1989. godine (na sajtu "Megatrenda" ranije je bilo objavljeno da je Jovanović doktorirao 1983. godine). Pokazao je i dokument za koji je rekao da je potvrda o odbrani doktorata iz 10. januara 1991. godine.

"Ovaj doktorat nije iz moje lične kolekcije, kako neki kažu, preuzet je iz biblioteke Londonske škole ekonomije", istakao je Jovanović.

Upitan kako je moguće da Ministarstvo prosvete nije uspelo da pronađe podatke o njegovom doktoratu, Jovanović je odgovorio da se možda nije tražilo na pravom mestu.

Na pitanje kako to da Londonska škola ekonomije nije pronašla podatke o njemu, Jovanović je odgovorio da ne zna kako je to moguće.

Jovanović je najavio da će ostati profesor na Univerzitetu Megatrend , "bar za neka uvodna predavanja".

"Ja sam osnivač i vlasnik Megatrenda, ali ne znam još koliko ću da budem", zaključio je Jovanović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво