SPO: Zločini nemaju rok trajanja

Povodom obeležavanja 72 godine od Novosadske racije, SPO saopštio da zločini nemaju rok trajanja, a da zlikovci nemaju boju, veru i naciju.

Srpski pokret obnove saopštio je povodom 72 godine od zloglasne Novosadske racije u kojoj je život pod ledom Dunava izgubilo više od 1.300 ljudi, da svi treba da se setimo jedne od najvećih tragedija u istoriji Novog Sada.

"Današnji dan predstavlja podsetnik na zločin, ali i opomenu koju moramo preneti budućim generacijama. Novi Sad ne sme dozvoliti mržnju, netrpeljivost i fašizam, čiji ideolozi i danas postoje i pokušavaju da poljuljaju temelje našeg društva. To je zadatak za sve nas", naveo je SPO u saopštenju.

Stranka je navela da zločini nemaju rok trajanja, a zlikovci nemaju boju, veru i naciju.

"Srpski pokret obnove saoseća sa žrtvama i osuđuje zločin koji je počinjen pre više od sedam decenija, ali i danas predstavlja jedan od najdubljih ožiljaka na srcu našeg grada", navodi se u saopštenju te stranke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво