Читај ми!

Izrazi saučešća povodom Tijanićeve smrti

Povodom smrti generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića, telegrame saučešća uputili su najviši državni zvaničnici, brojne ličnosti i novinarska udruženja.

Predsednik Republike Tomislav Nikolić izrazio je saučešće porodici i kolegijumu Radio-televizije Srbije povodom smrti Aleksandra Tijanića.

"Odlaskom Aleksandra Tijanića ostali smo bez autentičnog novinarskog izraza. Oštrina njegovog pera, polemisanje sa neistomišljenicima bez straha i borba za lična uverenja do poslednjeg daha, zaista su za poštovanje. Neka mu je večna slava", ističe Nikolić.

I predsednik srpskog parlamenta Nebojša Stefanović je u ime Skupštine i u svoje lično ime porodici i zaposlenima na RTS-u izrazio saučešće povodom smrti Aleksandra Tijanića.

"Aleksandar Tijanić bio je velikan britkog pera, svedok i hroničar jedne epohe. Njegov odlazak je veliki gubitak za srpsko novinarstvo", istakao je Stefanović.

Premijer Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici generalnog direktora Radio-televizije Srbije Aleksandra Tijanića.

"U ime Vlade Srbije primite izraze najdubljeg saučešća. Aleksandar Tijanić ostaće zapamćen kao jedan od najboljih srpskih novinara i važan i uticajan svedok srpske i jugoslovenske istorije u poslednje četiri decenije", navodi se u telegramu saučešća premijera.

Saučešće je izrazio i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, u svoje ime i u ime Srpske napredne stranke.

U telegramu saučešća kolega iz "Novog magazina" i Nadežde Gaće, kaže se da je Aleksandar Tijanić tokom duge i plodne karijere ispisao neke od najboljih stranica novinarstva u Srbiji. Do poslednjeg trenutka borio se i za što bolji RTS i što bolji status Javnog servisa.

Saučešće je izrazio i istaknuti jugoslovenski novinar i direktor Al Džazire Balkans Goran Milić.

Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović naveo je u telegramu saučešća da je smrću Aleksandra Tijanića Javni servis izgubio najjačeg zaštitnika, a srpsko novinarstvo autora priznatog van svojih granica.

"Aleksandar Tijanić je novinar kojeg su čitaoci i gledaoci širom bivše Jugoslavije znali i poštovali, a moćnici ga se bojali. Šteta koja je njegovim preranim odlaskom zadesila srpsko novinarstvo jednaka je razornom zemljotresu", rekao je Brajović.

Predsednik DS-a Dragan Đilas izrazio je saučešće porodici Aleksandra Tijanića i svim zaposlenima u Javnom servisu. Aleksandar Tijanić je bio hrabar čovek koji se do poslednjeg dana borio za ono u šta je verovao, naveo je Đilas.

Saučešće je uputio i počasni predsednik DS-a Boris Tadić. 

Mirjana Bobić napisala je na svom Tviter nalogu da joj je "neopisivo žao i da je šoku zbog iznenadne smrti Tijanića.

"Aleksandar Tijanić i ostati ravnodušan nisu spojive stvari. Uvek. I sada. Jer je bio neko. Sada je drugo nebitno. Slava mu", napisala je Bojana Lekić na Tviteru.

Izraze saučešća putem društvene mreže uputio je i poslanik Vuk Jeremić. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво