Читај ми!

Milić: Ekstremisti spremili oružje

Zbog bezbednosnih razloga, a ne poltičkih otkazana "Parada ponosa", kaže novi načelnik beogradske policije Veselin Milić. Ekstremisti spremili oružje i policija radi na njihovom procesuiranju, istakao Milić.

Novi načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je da je "Parada ponosa", koja je bila zakazana sa subotu, 28. septembra u Beogradu, otkazana isključivo iz bezbednosnih razloga, a nikako političkih.

"Parada ponosa" je otkazana jer je bezbednosna procena bila jako loša. Ocenjeno je da može doći do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i nesigurnosti ljudi u Beogradu", rekao je Milić za B92.

Milić se složio sa stavom predsednika Tomislava Nikolića da je generalno cela organizacija Parade trebalo da bude bolja, ali je istakao da su policija kao i sve specijalističke čete i jedinice preduzele sve mere na održavanju parade 24 časa pre otkazivanja.

"Odgovorno tvrdim da huligani nisu iznad države niti bilo ko. Nikada nije postojala već politička volja za rešavanje kako organizovanog kriminala, navijačkih grupa itd. Međutim postojala je opasnost za ugrožavanje života ljudi, ne samo učesnika parade, već građana Beograda, gostiju", istakao je Milić.

Milić je podsetio da je 2010. godine u toku "Parade ponosa" medicinsku pomoć zatražilo 204 lica, od čega 173 policijska službenika, 31 građanin, bilo je dosta teških telesnih povreda, oštećeno je 77 vozila na teritoriji Beograda, 42 službena vozila MUP-a, 24 objekta su oštećena.

Kako je ukazao, neprijavljena Parada, odnosno šetnja LGBT osoba u petak veče, "održana yz pomoć sms poruka".

"Kada smo saznali za to mi smo preduzeli mere kako bi ih zaštitili na najbolji mogući način", naveo je novi načelnik beogradske policije.

Milić je potvdio da su neki ekstremisti, koji su hteli da se razračunavaju sa učesnicima parade u subotu, imali spremno i oružje, ističući da policija radi na njihovom procesuiranju.

Na pitanje da li se policija uplašila "Parade ponosa", Milić je kazao da "nije ništa uplašilo nas, uplašili za bezbednost građana".

Milić je ukazao da se gej žurke u Beogradu održavaju bez ijednog ekcesa, ističući da policija nije tu da menja svest građana već da se stara o bezbednosti svih.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво