Читај ми!

Beograd kroz "dvogled" turiste

Stranih turista u Beogradu je iz godine u godinu sve više. U avgustu se očekuje veliki broj poseta zbog Beogradske regate, Latino maratona, Bir festa, Pena partija, ali i Sabora u Guči, kada stranci ne propuštaju da nekoliko dana provedu i u Beogradu.

Beogradskim ulicama svakog leta šeta sve veći broj stranih turista, ovog leta ih je 10-15 odsto više nego 2012. godine. Tokom avgusta očekuje se još više stranaca zbog Beogradske regate, Latino maratona, Bir festa, Pena partija, ali i Sabora u Guči. Tada stranci ne propuštaju da nekoliko dana provedu i u Beogradu.

Mladi su naši najbrojniji letnji gosti, ali prestonički turistički radnici primećuju i sve veći broj starijih turista.

Tokom leta dolaze nam i oni naši sugrađani koji žive preko okeana.

Kako saznaje RTS u Turističkom informativnom centru, svih stotinak hostela u Beogradu je puno do poslednjeg mesta, a dobro posluju i hoteli.

Ivana Jeremić iz Turističko-informativnog centra kaže da su jun, jul, avgust i septembar meseci kada se u Centru "udarnički" radi.

"To se svuda oseća. I u našim centrima, i u gradu, i na našim turama", kaže Ivana Jeremić.

Ovog leta više je i turista koji dolaze brodom.

Tokom sezone, 550 velikih turističkih brodova sa više od 70 hiljada putnika uploviće u Beograd.

Oni se u našoj prestonici kao i u svim drugim kroz koje prolaze, zadržavaju jedan dan.

Mihajlo Tomić iz agencije "Oskar" kaže da u toj agenciji pokušavaju da turiste, osim Beograda i Novog Sada, zadrže i u Lepenskom Viru i Donjem Milanovcu, Kostolcu i Viminacijumu, i da ih tako što duže zadrže u našim vodama.

Turizam u Srbiji svake godine beleži rast i kada je reč o broju gostiju i kada je u pitanju zarada.

Prošle godine ta privredna grana nam je donela gotovo milijardu dolara, a najveći deo tog prihoda ostvaren je u Beogradu.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво