Stižu knjige za šesti razred

Osim Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, knjige za šesti razred osnovne škole može da objavljuje i sedam privatnih izdavača, rezultati su upravo završenog konkursa.

Od dvadeset sedam rukopisa, odobreno je njih četrnaest. Na konkursu je učestvovalo 10 izdavačkih kuća, a odobreni su udžbenici za osam predmeta.

"Suština je da se u školama pored "Zavodovih" udžbenika nađu i knjige drugih izdavača, da postoji širok izbor knjiga, da se nastavljaju ogled i reforma", kaže za Radio Televiziju Srbije, ministar prosvete, Žarko Obradović.

Cilj je da pre svega đaci budu zadovoljni, da postoji širok udžbenika, koje su odobrile stručne komisije, da budu odštampani na vreme, a mi ćemo se potruditi da đaci ne budu pretrpani udžbenicima čije su cene previsoke, i da ne dovedemo roditelje u situaciju da ne mogu da nabave udžbenike.

Po rečima Gordane Knežević Orlić, direktora izdavačke kuće Klet izdavači su zadovoljni što je ogled, za razliku od prošle godine, završen pre pošetka školske godine, da su odobreni naslovi već otišli u štampu, jer su izdavači čekali zeleno svetlo, tako da bi svi trebalo da budu odštampani do 1. septembra.

Prioritit Ministarstva prosvete je da predloži nacrt zakona o udžbenicima, koji bi regulisao ne samo tržište udžbenika, već i njihov kvalitet.

Svi odobreni naslovi nalaze se na sajtu ministarstva prosvete,a za šesti razred osnovne škole pored Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva objaviće i "Kreativni centar", "Klet", "Narodna knjiga", "Bizg školstvo", "Krug", "Matematiskop", M&Dakta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво