Beogradski domovi spremni za brucoše

Prvog septembra počinje konkurs za brucoše za 968 mesta u 14 studentskih domova u Beogradu.

Oko 9.000 brucoša beogradskih fakulteta, od 1. do 15. septembra, može da konkuriše za 968 mesta u 14 studentskih domova, saopštava Studentski centar ''Beograd''.

Šef službe za raspodelu studentskih mesta Zoran Trninić je kazao da će budući diplomci moći da podnesu dokumenta u studentskom domu ''Karaburma'', od 8 do 15 časova.

On je precizirao da ima 9.558 mesta u domovima Studentskog centra ''Beograd'' i da taj broj može da varira do pet odsto, a opšti uslov za sve jeste da je student prvi put upisan na tu godinu i da je ''na budžetu''.

Uz prijavu treba predati i overene fotokopije svedočanstava sva četiri razreda srednje škole, uverenje o upisu prve godine studija o trošku države koje izdaje fakultet ili viša škola, kao i uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu domaćinstva u prvoj polovini ove godine, izdato u nadležnom opštinskom organu mesta prebivališta brucoša.

Trninić je kazao da je potrebno doći lično kada se predaju dokumenta, zbog fotografisanja za čip karticu, dok će ostali studenti moći da konkurišu od 1. do 31. oktobra na matičnim fakultetima.

Prema njegovim rečima, studenti koji su dali uslov u junu i septembru moći će da predaju dokumenta do 31. septembra, a studenti master studija, koji studiraju po Bolonjskoj deklaraciji, do 5. novembra.

Cena smeštaja se kreće od 705 dinara mesečno, u domu ''Žarka Marinovića'' i četvorokrevetnoj sobi sa zajedničkim kupalilom na spratu, do 1.100 dinara, u Studentskom gradu u dvokrevetnoj sobi sa kupatilom, rekao je on.

U Studentskom centru Beograd naveli su da većina studentskih domova u glavnom gradu ima uveden Internet, a u domu ''Slobodan Penezić Krcun'' dostupan je u svim sobama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво