Читај ми!

Zloupotreba skrivene kamere

Postavlja se pitanje ko je odgovoran što je premijer bio žrtva skrivene kamere. U kabinetu predsednika Vlade kažu da Dačić nije dozvolio da se sporni snimak emituje, i da će slučaj, kojim se ruši ugled države, biti ispitan. I NUNS osuđuje kvazi intervju.

Posle objavljivanja snimaka skrivene kamere u kojoj je žrtva bio premijer postavljaju se pitanja kako je moguće da Ivica Dačić bude gost izmišljene emisije, meta neslane šale, kako je snimak dospeo u novine i na Ju tjub, i ko je za to kriv.

U kabinetu predsednika Vlade kažu da premijer nije dozvolio da se sporni snimak emituje, i da će slučaj, kojim se ruši ugled države, biti ispitan. I NUNS osuđuje kvazi intervju jer je, smatraju, premijer bio izložen provokaciji na neprihvatljiv način.

Skrivena kamera "Nemoguće misije" pokazala je, nažalost, da je u Srbiji sve moguće. U državi, za koju je Ivica Dačić nedavno rekao da nije "banana država", brine otkud on, kao premijer, u skrivenoj kameri.

"To se desilo zato što je moj šef i premijer Ivica Dačić dosta otvoren i prijateljski nastrojen prema svim novinarima, a ne samo prema dotičnoj novinarki koja je radila intervju", rekao je specijalni savetnik premijera za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev.

Prema njegovim rečima, zbog toga je premijer izašao u susret i napravio prvi intervju, za navodnu novu emsiju koja tek kreće da se emituje i zato su oni tražili da to bude intervju sa premijerom.

Sporni snimak nije smeo da ode u javnost bez dozvole premijera, kažu u njegovom kabinetu.

Kada se intervju završio, kaže Tončev, prišao je vlasnik licence ili urednik te emisije "Nemoguća misija" i rekao da se nada da će zajedno pogledati snimak.

"Pitao je mog šefa, sad ću vam citirati: ja se nadam da ćemo pogledati zajedno snimak i da ćemo dobiti dozvolu za emitovanje, ako je moguće", naveo je Tončev.

Na pitanje da li su oni dobili dozvolu za emitovanje, Tončev kaže da nikada nisu dobili dozvolu za emitovanje, "niti usmenu niti pismenu dozvolu za emitovanje, ni detalja ni cele emisije".

Osim pitanja otkud premijer u toj emisiji, ima i onih ko i da li reaguje u neočekivanoj situaciji.

Predsednik Društva Srbije za odnose s javnošću Ivan Jakšić rekao je da je pi-ar morao da prekine snimanje kada je došlo do ovakvih kompromitujućih scena i momenata.

Kolumnista lista "Danas" Dragoljub Petrović rekao je da su u ovom slučaju krivi producenti koji su jednu takvu stvar hteli da organzuju, jer je ona u samom startu degutantna, a kako je rekao, i premijer je na neki način odgovoran što je pristao da učestvuje.

U međuvremenu, producenti "Nemoguće misije" odustali su od emtovanja celog intervjua, ali smatraju da premijer greši što je zabranjuje emitovanje emisije jer bi se, kako kažu, videlo kako je profesionalno i bez komentara završio intervju, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti.

Prethodno je Radiofuzni savet preporučio emiterima da se uzdrže od emitovanja tog i sličnih sadržaja. Međutim, deo emisije hit je na Internetu i diže tiraže domaćih tabloida. Stigao je i do stranih tabloida, pa i Ci-En-Ena.

Dačića je u skrivenoj kameri intervjuisala manekenka Branka Knežević, koja je bila u kratkoj suknji i u jednom trenutku bilo je vidljivo da nije imala donji veš.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво