Читај ми!

Stiže ruski nebeski vatrogasac

Protivpožarni avion "berijev Be-200", nosivosti 12 tona vode, sutra iz Rusije stiže u Srbiju kao pomoć u gašenju požara, rekao premijer Ivica Dačić. Vlada Srbije i zvanično odlučila da od Rusije zatraži avion za gašenje požara.

21.25 - Vlada Srbije odlučila da Rusiji uputi zahtev da avion "berijev Be-200" bude smešten na aerodromu u Nišu u periodu od 25. avgusta do 15. septembra.

20.30 - Vlada Srbije održaće večeras sednicu, na kojoj će biti doneta odluka o dolasku aviona iz Rusije, rečeno je Tanjugu u Vladi.

Vlada Srbije odlučila je da Rusiji uputi zahtev da vazduhoplov za gašenje požara - avion tipa "Berijev Be-200" u periodu od 25. avgusta do 15. septembra bude smešten na aerodromu u Nišu.

Radi efikasnijeg gašenja požara na više lokacija u republici, doneta je odluka da se uputi zahtev Vladi Ruske Federacije da vazduhoplov za gašenje požara Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije bude smešten na aerodromu u Nišu u periodu od 25. avgusta do 15. septembra, saopšteno je nakon sednice Vlade.

Vlada će u istom zahtevu zatražiti i da helikopter "kamov K-32" produži boravak na aerodromu u Nišu u periodu od 16. septembra do 1. oktobra 2012. godine, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ranije danas je izjavio da avion tipa "berijev Be-200" iz Rusije sutra stiže u Srbiju, kako bi pomagao u gašenju požara. Vlada je morala da donese odluku koja omogućava dolazak ruskog aviona u Srbiju.

Dačić je Tanjugu rekao da je sa ministrom za vanredne situacije Rusije Vladimirom Pučkovom dogovorio da avion pomogne u gašenju požara ne samo narednih dana, već da u Srbiji ostane do sredine oktobra, odnosno do kraja letnje sezone.

Premijer Dačić ocenio je da je ta pomoć više nego dobrodošla.

Inače, nosivost aviona "berijev Be-200" je 12 tona vode, rekao je Dačić i podsetio da je ta letelica već bila u Srbiji, prošle godine, kada je uspešno gasila požare.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво