Читај ми!

Nagrade "Kapetan Miša Anastasijević"

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu, za izuzetne rezultate u poslovanju i doprinos podizanju privrednog kapaciteta glavnog grada, uručene su nagrade "Kapetan Miša Anastasijević". Za rezultate u oblasti informisanja i društvenu odgovornost nagradu dobio i direktor Televizije u Javnom servisu RTS-a Nikola Mirkov.

Priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" dobila su 24 pojedinca i kompanije, za izuzetne rezultate u poslovanju i doprinos podizanju privrednog kapaciteta Beograda, među kojima i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Na svečanoj dodeli priznanja, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, potpredsednik Vlade Srbije Verica Kalanović rekla je da, kao neko ko je dobio ovu nagradu, zna koliko je rada, upornosti i razgovora bilo potrebno da se ona ponese.

Kalanovićeva je istakla da veruje u aktivizam privrednih subjekata koji će poneti ovo priznanje, javne radnike koji imaju mnogo iza sebe, kao i u umetnike i u medicinare, koji veruju da radom i hrabrošću i verom u bolje sutra učestvuju sa nama.

Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković rekao je da je današnja svečanost pravi primer javnog i privatnog partnerstva između Beograda i Novog Sada, Univerziteta i privrede, iza kojeg stoji želja da iza nas ostane nešto opipljivo.

Beograd, kao politički i privredni centar Srbije, sve više postaje središte kulturnih, turističkih i kongresnih dešavanja, a za to su često odgovorni istaknuti pojedinci i kompanije, iz zemlje i inostranstva, koje treba nagraditi, rekao je Janković.

U ime Đilasa priznanje, za doprinos unapređenju privrednog ambijenta Beograda, primila je njegov zamenik Tatjana Pašić, dok je Antić nagrađen za doprinos saradnji i razvoju lokalne samouprave.

Priznanje su dobli još 20 organizacija, preduzeća i pojedinaca, a među njima i preduzeće "Službeni glasnik" - za najbolju kompaniju 2011. godine u Beogradu, direktor "Imperial tobačo SCG d.o.o" Vladimir Mikić - za najboljeg menadžera u Beogradu, dok je za "naj-ženu" u glavnom gradu nagrađena prorektorka Univerziteta u Beogradu Nevenka Šarkić-Joksimović.

Za najbolje razultate u agraru 2011. priznanje je dobila "PKB Korporacija", čiji je direktor Rajko Mandić. Za najbolji menadžment Beograda u 2011. godini priznanje je dobio generalni direktor "Orion telekoma" Slobodan Đinović, za najboljeg partnera "Optima Modriča" d.o.o. Beograd.

Za umetničku viziju priznanje je dobio profesor Miloš Šobajić, akademski slikar, a za rezultate u oblasti informisanja i društvenu odgovornost direktor Televizije u Javnom servisu RTS-a Nikola Mirkov.

Za unapređenje privrednih i prijateljskih veza Azerbejdžana i Srbije priznanje je dobio ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov, a za negovanje duhovnih i nacionalnih vrednosti u dijaspori poverenik  za srpsku dijasporu u Francuskoj Miodrag- Miša Lekić, dok je za sveukupni doprinos srpskoj književnosti i kulturi priznanje dobio profesor, kulturni i javni radnik Milovan Vitezović.

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dodeljuje se u okviru zajedničkog projekta Privredne komore Beograda i "Media Inventa", uz podršku Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво