Читај ми!

Nasilnici iz školske klupe

Grupa starijih učenika prokupačke osnovne škole maltretirala dečaka drugog razreda, tako što su ga silom svukli i golog zaključali u poljski toalet.

U Osnovnoj školi "9. oktobar" u Prokuplju grupa starijih učenika maltretirala je dečaka P. K, učenika drugog razreda, tako što su ga silom svukli, pa golog zaključali u poljski toalet.

Otac dečaka Srđan Krstić rekao je da su nasilnici njegovog sina skinuli do gole kože, zatim mu umazali odeću blatom i vukli po tom toaletu, a spasla ga je učiteljica, koja je primetila da nije prisutan na času.

To se dogodilo juče u popodnevnoj smeni u školi, na odmoru između trećeg i četvrtog časa.

Krstić je kazao da je učiteljica roditelje pozvala iz zbornice, gde je dovela dečaka i da mu je odmah ukazana lekarska pomoć.

"Lekari su mu dijagnostifikovali 'akutnu reakciju na stres'", rekao je otac i dodao da dečak narednih dana neće dolaziti u školu.

U prokupačkoj policiji rečeno je da je taj slučaj prijavljen i da su odmah "postupili po prijavi".

Slučaj će biti prijavljen tužiocu i svim nadležnim institucijama, rečeno je u policiji.

Direktorka Osnovne škole "9. oktobar" Ljiljana Veković rekla je da je to nasilje prijavljeno školskoj upravi u Nišu, kao i da će se sastati s predstavnicima Tima za bezbednost Ministarstva prosvete.

"Preduzete su sve zakonske mere i nasilnici će sigurno biti sankcionisani", rekla je Vekovićeva.

Grupa dečaka koja je maltretirala P. K. nedavno su u isti poljski toalet zaključali jednu učenicu takođe drugog razreda.

Osnovna škola "9. oktobar" nalazi se u širem centru Prokuplja i ima samo taj jedan poljski toalet, koji je udaljen od škole oko 150 metara. Školu pohađa 1.155 učenika.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво