Superfinale "TV slagalice"

Počelo snimanje superfinala najgledanijeg kviza, "TV slagalice". Najuspešniji takmičari u proteklih 16 godina boriće se svojim znanjem za kuću od 70 kvadrata. Od 5. decembra superfinale na programu Radio-televizije Srbije.

Počelo je snimanje superfinala "TV slagalice". Osmoro najboljih učesnika najgledanijeg kviza nadmetaće se u završnici superfinala, u kom su, za godinu dana emitovanja, učestvovala 232 takmičara, četvrtfinalista iz svih ranijih ciklusa.

"Takmičenja su bila izuzetna, pitanja su bila prilično teška i oni su nam to sami rekli, ali i morala su takva da budu jer je reč o ljudima koji su se dokazali kao najuspešniji", objašnjava urednica kviza Slavica Ćirović.

U superfinalu slagalice postavljeno je više od 3.500 pitanja u igri "Ko zna, zna". Takmičari su rešavali više od 700 pojmova u igri asocijacije, sastavili isto toliko reči u igri "Slagalica" i isto toliko kombinacija u igri "Moj broj". Na tom zadatku svakodnevno radi dvadesetak ljudi.

"To je neki put, vrlo mukotrpno traganje, iskopavanje, čak bih mogao reći, neka vrsta rudarskog posla, sa tim što se naravno ne radi sa ašovom nego sa kompjuterom i enciklopedijama", naveo je Nenad Pišteljić, jedan od autora zadataka.

Superfinale TV slagalice emitovaće se od 5. decembra.

Finale superfinala gledaćemo od 11. do 31. decembra, što praktično znači da ćemo pobednika dobiti poslednjeg dana u ovoj godini. Na taj način on će i zvanično postati najuspešniji učesnik u ovom kvizu u prethodnih 16 godina, koliko slagalica traje.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">