Čitaj mi!

Rudari iz Zajače ponovo blokirali put

Ponovo blokiran magistralni put Loznica-Šabac, u mestu Lipnički Šor. Rudari iz Zajače traže da im se obrati neko od nadležnih.

Nezadovoljni radnici rudnika i topionice "Zajača", koji traže isplatu najmanje tri plate, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža, ponovo su blokirali magistralni put Loznica-Šabac, u mestu Lipnički Šor.

Put je blokiran u osam sati i prema najavama predsednika štrajkača Dragana Pantića tako će ostati dok im se neko od nadležnih ne obrati, odnosno 24 časa.

Radnici u Rudnicima i topionici Zajača, koji posluju u okviru koncerna "Farmakom", počeli su štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada 28. januara, najpre u krugu fabrike, a kasnije i ispred upravne zgrade firme u Loznici.

Rudnike i topionicu "Zajača", u kojima trenutno radi 330 radnika, kupio je 28. februara 2006. godine vlasnik koncerna "Farmakom" Miroslav Bogićević.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 28. mar 2014, 07:40) - anonymous [neregistrovani]

Ćutanje

Kada će političarima plata da kasni najmanje tri meseca? Za njih će uvek da ima dovoljno, čak i kada ne prime platu. E moj narode, za sebe moraš da se boriš, ne smeš da odustaneš.