Dečaci provalili u crkvu u Kninu

Dvojica maloletnika koji su provalili u crkvu u Kninu privedeni su policiji. Oni su ispreturali unutrašnjost crkve i pokrali novac sa ikona, a prema saopštenju Eparhije dalmatinske, već su dva puta počinila isto delo.

Policijska stanica u Kninu privela je dvojicu maloletnika koji su provalili u staru crkvu u tom gradu u Hrvatskoj, objavljeno je na sajtu Eparhije dalmatinske Srpske pravoslavne crkve.

Dvojica maloletnika su dva puta ranije počinila isto nedelo, navedeno je u saopštenju.

Provalnici su u noći između srede i četvrtka razvalili ulazna vrata i ispreturali unutrašnjost hrama.

Dvojica maloletnika koji žive u susedstvu hrama Svetog Georgija na Sinobadovoj glavici u Kninu, u dva navrata u maju otvorila su vrata crkve, preturila ormar i ukrala novac sa ikona.

Zbog teške krađe policija je tada podnela poseban izveštaj Opštinskom državnom tužilaštvu za maloletnike u Šibeniku, javili su hrvatski mediji.

Crkva svetog Georgija je osvećena 1468. godine. U parohijskom domu te crkve učitelj je bio srpski prosvetitelj Dositej Obradović, od 1761. do 1763.

Parohijski dom na Sinobadovoj glavici je jedno vreme bio porodični muzej Sinobada. Iz te porodice je bilo više serdara u vreme Mletačke Republike, a u crkvi je sahranjeno nekoliko njih.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво