Glavašev "Majn kampf"

Petogodišnjica osnivanja stranke Branimira Glavaša obeležena u Osijeku prikazivanjem filma "Moja borba 1" o osnivaču stranke. Uveren sam da će Vrhovni sud ukinuti ispolitizovanu presudu, kako bih se vratio u Hrvatsku, poručio Glavaš putem video-linka.

Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje sinoć je u Osijeku proslavio pet godina od osnivanja skupom i obraćanjem video linkom osnivača stranke Branimira Glavaša, koji se od hrvatskog pravosuđa krije u BiH.

Na početku skupa prikazan je film "Moja borba 1", u kojem Glavaš izlaže svoje viđenje događaja od osnivanja stranke do danas.

Glavaš je putem video-linka iz Drinovaca u BiH prozvao hrvatsku vladu zbog katastrofalnog stanja u kojem se država nalazi i politike "koja je sprovođena u proteklih šest sanaderovskih godina".

Hrvatska je na kolenima, "s kolonama nezaposlenih i siromašnih građana", a vlast izmišlja afere kako bi "skrenula pažnja sa stvarnih problema, a to je nedostatak strategije za privredni oporavak", rekao je Glavaš, napominjući da je upravo Jadranka Kosor, premijer Hrvatske, svojevremeno kao potpredsednica, punih sedam godina bila konstanta te politike.

Odbegli političar je kao neprimereno označio i premijerkino mešanje u spot Hrvatske turističke zajednice, a za to što je u toku nedavne posete SAD tražila autogram od predsednika Baraka Obame rekao je da je "tipičan primer neukusa i predstavlja povredu dostojanstva i ponosa Hrvatske, kao suverene zemlje".

Obraćanje skupu Branimir Glavaš je završio rečima: "Uveren sam da će Vrhovni sud ukinuti ispolitizovanu presudu i postupak vratiti na početak, kako bih povratkom u Hrvatsku mogao da nastavim javnu bitku u svoju korist i korist Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje".

Branimir Glavaš, bivši hrvatski general, osuđen je u pred sudom u Zagrebu na deset godina zatvora, zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima u Osijeku. Po izricanju presude, neometano je otišao u Bosnu i Hercegovinu, gde se i sada nalazi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво