Italija podržala evropsku Crnu Goru

Premijeri Italije i Crne Gore otvorili novu stranicu u odnosima ove dve zemlje koji će u budućnosti biti snažniji. Italija preuzela obavezu da podrži evropski put Crne Gore i zapadnog Balkana, a najavljena i skora poseta Berluskonija Crnoj Gori.

Silvio Berluskoni i Milo Đukanović dogovorili su se u Rimu oko brojnih projekata, koji će obeležiti buduće snažnije bilateralne odnose Italije i Crne Gore.

Italija će podržati evropski put Crne Gore i zapadnog Balkana, saopšteno je tokom susreta crnogorskog premijera Mila Đukanovića sa zvaničnicima te zemlje u Rimu.

"Preuzeli smo obaveze da podržimo evropski put Crne Gore i čitavog regiona, a trudićemo se da u što kraćem roku pomognemo njegovu definitivnu realizaciju", rekao je italijanski premijer Berluskoni.

"Naša je želja da Crna Gora nastavi putem prema Evropskoj uniji i da se standard njenih građana još poboljša", istakao je Berluskoni i dodao da se na poboljšanju standarda crnogorskih građana veoma dobro radi što dokazuje i visok rast ekonomskih pokazatelja u toj zemlji.

Crnogorski premijer, Milo Đukanović je, nakon razgovora s Berluskonijem bio optimistički raspoložen i mišljenja da "se definitivno otvara nova, mnogo bogatija stranica savremenih odnosa Italije i Crne Gore".

Đukanović je ponudio italijanskim partnerima da učestvuju u privatizaciji crnogorskih železnica.

U Rimu je najavljeno da će Berluskoni uskoro posetiti Crnu Goru.

broj komentara 0 pošalji komentar