Читај ми!

Uzbuna na terorizam na dva leta sa atinskog aerodroma, avioni pregledani zbog "sumnjivih osoba"

Na letovima kompanije "Emirejts" iz Atine za Dubai i Njujork sinoć su podignute uzbune zbog mogućnosti da avioni mogu biti oteti. Avion za Dubai zaustavljen je pred samo poletanje, dok je letelica za Njujork vraćena sa puta za svoje odredište.

Uzbuna na letu za Dubai podignuta je na Međunarodnom aerodromu u Atini kada su američke obaveštajne agencije obavestile lokalne vlasti da postoji mogućnost da se osumnjičeni za terorizam ukrcao u avion kompanije "Emirejts".

Za potencijalnog teroristu je rečeno da je arapskog porekla.

Pilot aviona koji je bio spreman za poletanje obavestio je putnike da će se vratiti na gejt zbog "tehničkog problema", navodi Katimerini.

Svi putnici su se iskrcali i detaljno su pregledani. Policija nije našla ništa sumnjivo i let je krenuo za Dubai sinoć u 22 sata po lokalnom vremenu.

Drugi avion kompanije "Emirejtes", za Njujork, već je poleteo u vreme kada su grčke vlasti obaveštene o mogućoj otmici, budući da su američke službe rekle da se i u njemu navodno nalazi osoba za koju se zna da je umešana u slučajeve terorizma.

Softver za praćenje letova pokazuje da se avion okrenuo neposredno nakon što je prešao italijansko ostrvo Sardiniju.

Nepotvrđeni izveštaji nekih medija navode da su francuske i italijanske vlasti odbile zahteve da avion sleti na njihovu teritoriju.

Šifra "Renegejd"

Grčki javni servis ERT, prvi je izvestio da se avion krenuo nazad za Atinu, dodavši da je "to normalno pošto je aktiviran protokol 'Renegejd'".

"Renegejd" je signal za pomoć koji se aktivira u slučaju otmice. Kako ističe grčki list, nije potvrđeno da je takav signal zaista poslat.

Letelica se vratila u Atinu uz pratnju dva lovca F-16. 

Avion je sleteo oko 22 časa po lokalnom vremenu u deo aerodroma rezervisan za kargo letove. Pregledom letelice, putnika i prtljaga nije pronađno ništa sumnjivo.

Prema pisanju lista Ta nea, avion je ponovo poleteo za Njujork oko 5.20 po lokalnom vremenu.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво