Читај ми!

Mandić posle sastanka u Skupštini: Skupljen 41 potpis podrške Lekiću, Đukanović pokušao državni udar

Jedna od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je, posle sastanka stare parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore, da je prikupljen 41 potpis podrške za mandatara Miodraga Lekića.

Andrija Mandić je, posle sastanka stare skupštinske većine u parlamentu, ocenio da je šef države Milo Đukanović, koji je predložio skraćenje mandata 27. saziva Skupštine, odbijanjem da poveri mandat lideru Demosa Miodragu Lekiću pokušao državni udar.

Mandić je naveo da je prikupljen 41 potpis podrške za mandatara Miodraga Lekića, i da niko drugi osim lidera Demosa ne može da dobije 41 potpis podrške.

"Neko je možda računao da će se parlamentarna većina sukobiti, ali naravno to se nije desilo. Mi pozivamo Đukanovića da povuče zahtjev za skraćenje mandata parlamentu i da povjeri mandat Miodragu Lekiću za formiranje nove vlade", rekao je Mandić.

Preneo je da je predložio da predsednik parlamenta što pre raspiše predsedničke izbore kako bi sa funkcije udaljili "jedno neeodgovorno lice".

"I to će biti predmet naših konsultacija i dogovora. Puno smo odmakli, koliko god neko pokušavao da nas zaustavi, u tome neće uspjeti. Manjina ne može pobijediti većinu, Na te pokušaje možemo samo da se nasmijemo", poručio je Mandić. 

Stranke stare parlamentarne većine su se dogovorile da formiraju novu Vladu Crne Gore, a da mandatar bude Miodrag Lekić, saopštio je juče predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Predstavnici tih stranaka ranije su se sastajali više puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine.

Parlamentarna većina od izbora iz 2020. godine potpisala je sporazum, koji ima sedam tačaka, a prva je da DPS ne učestvuje u novoj Vladi.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво