Читај ми!

Mađarska, od petka gorivo po subvencionisanim cenama samo za vozila sa mađarskim registarskim oznakama

Mađarska vlada odlučila je da od petka dozvoli da samo automobili sa registarskim oznakama te zemlje toče gorivo po subvencionisanim cenama na benzinskim stanicama, dok će stranci moći da toče samo po tržišnim cenama.

Od petka samo automobili sa mađarskim registracionim oznakama mogu da toče gorivo po subvencionisanim cenama u Mađarskoj, jer je, kako tvrde nadležni, benzinski turizam postao pretnja sigurnosti snabdevanja, kao i zloupotreba zamrznute cene benzina.

Stranci će moći da pune rezervoare samo po tržišnoj ceni goriva.

Litar subvencionisanog benzina i dizela košta 480 forinti, što je trenutno oko 150-152 dinara, u zavisnosti od dnevnog kursa.

Mađarska vlada pre dva dana je proglasila vanredno stanje zbog rata u Ukrajini, a premijer Viktor Orban poručio je da je njegovom kabinetu potreban prostor za manevar kako bi mogao brzo da odgovori na izazove.

"Svet je na pragu ekonomske krize", naveo je Orban u video-obraćanju objavljenom na Fejsbuku ističući da Mađarska mora da se drži podalje od rata u susednoj Ukrajini i da "zaštiti finansijsku bezbednost porodica".

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво